Connect with us

Hirdetés

technokrata

DVD-re dolgozó, nagyfelbontású HD videókamerák

Laptop

DVD-re dolgozó, nagyfelbontású HD videókamerák

A Panasonic és a Sony közzétette a két cég együttműködésében kifejlesztett legújabb, nagyfelbontású (High Definition, HD) digitális videokamera felvételi formátum, az ˝AVCHD˝ jellemzőit, mellyel 8 centiméteres DVD lemezre készíthetők digitális, nagyfelbontású HD-felvételek.

A formátum teljes iparágban történő széles körű elterjesztése érdekében a két cég megkezdte az engedélyeztetés előkészítését.


Japánban nagyon gyorsan terjed a BS digitális HD- és a digitális földi műsorközvetítés. A világ minden táján egyre szaporodó HD-műsorszórással együtt ez óriási fellendülést eredményez a HD-képes tévékészülékek iránti keresletben, hiszen így megteremtődtek a HD-minőségű anyagok otthoni felhasználásának feltételei. A Panasonic és a Sony az egész iparágban el kívánja terjeszteni az új, HD digitális videokamera, ˝AVCHD˝ felvételi formátumot, mivel ez az, ami a legjobban megfelel a HD-korszak követelményeinek.

Az ˝AVCHD˝ olyan nagyfelbontású digitális videokamerás felvételi és lejátszási-formátum, mellyel nagy hatékonyságú kódoló-dekódoló technológiák alkalmazásával 1080i és 720p jeleket lehet rögzíteni 8 centiméteres DVD-lemezekre. Videotömörítője az MPEG-4 AVC/H.264, hangkódolója pedig a Dolby Digital (AC-3) vagy a Linear PCM. Ez lehetővé teszi olyan nagyfelbontású videokamerák kifejlesztését, melyek a kompakt méret mellett kiváló minőségű képet és hangzást valósítanak meg.

Az ígéretes MPEG-4/H.264 kóder-dekóder az MPEG-2 és MPEG-4 technológiánál több mint kétszer hatékonyabb eljárást alkalmaz. Ennek felhasználásával az ˝AVCHD˝ videokamerák kiváló minőségben képesek rögzíteni nagyfelbontású képet 8 centiméteres DVD lemezre.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés