Connect with us

technokrata

DVD-re dolgozó, nagyfelbontású HD videókamerák

Laptop

DVD-re dolgozó, nagyfelbontású HD videókamerák

A Panasonic és a Sony közzétette a két cég együttműködésében kifejlesztett legújabb, nagyfelbontású (High Definition, HD) digitális videokamera felvételi formátum, az ˝AVCHD˝ jellemzőit, mellyel 8 centiméteres DVD lemezre készíthetők digitális, nagyfelbontású HD-felvételek.

A formátum teljes iparágban történő széles körű elterjesztése érdekében a két cég megkezdte az engedélyeztetés előkészítését.


Japánban nagyon gyorsan terjed a BS digitális HD- és a digitális földi műsorközvetítés. A világ minden táján egyre szaporodó HD-műsorszórással együtt ez óriási fellendülést eredményez a HD-képes tévékészülékek iránti keresletben, hiszen így megteremtődtek a HD-minőségű anyagok otthoni felhasználásának feltételei. A Panasonic és a Sony az egész iparágban el kívánja terjeszteni az új, HD digitális videokamera, ˝AVCHD˝ felvételi formátumot, mivel ez az, ami a legjobban megfelel a HD-korszak követelményeinek.

Az ˝AVCHD˝ olyan nagyfelbontású digitális videokamerás felvételi és lejátszási-formátum, mellyel nagy hatékonyságú kódoló-dekódoló technológiák alkalmazásával 1080i és 720p jeleket lehet rögzíteni 8 centiméteres DVD-lemezekre. Videotömörítője az MPEG-4 AVC/H.264, hangkódolója pedig a Dolby Digital (AC-3) vagy a Linear PCM. Ez lehetővé teszi olyan nagyfelbontású videokamerák kifejlesztését, melyek a kompakt méret mellett kiváló minőségű képet és hangzást valósítanak meg.

Az ígéretes MPEG-4/H.264 kóder-dekóder az MPEG-2 és MPEG-4 technológiánál több mint kétszer hatékonyabb eljárást alkalmaz. Ennek felhasználásával az ˝AVCHD˝ videokamerák kiváló minőségben képesek rögzíteni nagyfelbontású képet 8 centiméteres DVD lemezre.Szólj hozzá!

További Laptop

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

SmartPhone

Tipp