Connect with us

A legújabb Samsung technológia

Laptop

A legújabb Samsung technológia

A Samsung által szabadalmaztatott MPI (Micro-Plasma Ion) technológia nagy mennyiségben generál hidrogén és oxigén ionokat, melyek elpusztítják a levegőben lévő vírusokat és az allergiát okozó mikrobákat.

Az eljárás teljes mértékben ártalmatlan emberekre, ugyanakkor segít a fertőző betegségek és vírusok terjedésének megelőzésében.

Sokak számára köztudott, hogy amikor repülünk, az utastér belsejében csökken a nyomás és a páratartalom, míg az ózon és a széndioxid szint emelkedik. Ahogy az utasok lélegeznek a repülőgép utasterében, a levegőben lévő vírusok továbbterjednek, így a levegő minősége jelentősen romlik. A repülőgépek utasai szűk térben vannak bezárva így nagy az esélye annak, hogy elkapjanak egy levegőn keresztül terjedő betegséget. Néhány ország, köztük az Amerikai Egyesült Államok is, komoly lépéseket fontolgat, hogy a fedélzeti levegő minőségét javítsák.

Az amerikai kormányzat eddig 8 különböző kutatási projektet engedélyezett, ezek közül az egyiket kifejezetten arra dolgozták ki, hogy miként lehetne csökkenteni a repülőgépek utasterében a szennyezettséget. Az amerikai kormányzat döntése alapján a Samsung MPI technológiáját fogják alkalmazni ebben a projektben.

A Samsung az általa kifejlesztett MPI technológiát már alkalmazza a légkondicionáló és légtisztító berendezésekben is. A technológiát a repülőgépeken kívül autókban is tesztelték. Az autóipar igen csak nagy érdeklődést mutat az MPI technológia iránt, és a Samsung a tervek szerint szerződést köt majd a világ legnagyobb autógyáraival a technológia bevezetéséről. A vállalat tervei szerint szeretné kiterjeszteni a technológiát a kórházak és gyárak részére is.

Közel 3 éves kutatómunka előzte meg az MPI kifejlesztését, melynek hatékonyságát a Kitaso Medical Center és a Brit Allergia Alapítvány tesztjei is igazoltak.

A Samsung első nem amerikai partnerként csatlakozott az ACER projekthez.Szólj hozzá!

További Laptop

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom