Connect with us

Hirdetés

technokrata

Új informatikai rendszer a magyar bankok bankjánál

Laptop

Új informatikai rendszer a magyar bankok bankjánál

A mySAP ERP gazdag funkcionalitást, ágazatspecifikus vonásokat és a legmegfelelőbb eljárásokat kínálja három évtizedes SAP-tapasztalat birtokában.

Az SAP Hungary Kft. bejelentette, hogy lezárult a Magyar Nemzeti Banknál (MNB) a mySAPTM ERP 2004-es verziószámú SAP szoftver bevezetése. A 2006. januárjában indult, az SAP Hungary Kft. tanácsadó csapata által végrehajtott projekt keretében a magyarországi bankok bankja hazánkban elsőként állt át az SAP legfrissebb alkalmazás-csomagjára. A projekt különlegességét az adja, hogy az MNB-nél használt több, mint 2000 ügyfélspecifikus- fejlesztéssel működő komplex SAP rendszert az SAP Hungary tanácsadói rekordidő alatt, a projekt elindítását követő három hónapon belül állították át a hazánkban először bevezetett új verzióra. A funkcióazonos verzióváltás lebonyolítása mellett az SAP feladata volt a tanácsadási tevékenység, a tesztelés támogatása, az oktatás és a dokumentálás végrehajtása is. Az MNB 1997 óta, azaz immár kilenc éve használja az SAP szoftvert nem banküzem-specifikus háttérirodai (back-office) folyamatai kezelésére. A verzióváltás (upgrade) hátterében az MNB azon IT stratégiája áll, mely szerint minden tranzakcionális feladatot SAP-ban kell megoldani. Ennek értelmében az MNB az ehhez szükséges funkciókkal rendelkező legújabb SAP verzióra kívánt átállni. Az MNB-nél bevezetett SAP alkalmazás-csomag pénzügyi, kontrolling, tárgyieszköz-nyilvántartási, anyaggazdálkodási, értékesítési, humán erőforrás és speciális főkönyvi funkcióval rendelkezik, valamint a web alapú toborzás feladatait is végzi, átfogva ezzel a központi bank nem banküzem-specifikus folyamatainak szinte teljes spektrumát.

Magyarországon jelenleg az MNB-vel együtt kilenc bank (az OTP Bank, a K&H, a Raiffeisen Bank, a Takarékbank, az Inter-Európa Bank, az Erste Bank, a West LB Hungaria Bank, és a jelenleg bevezetési fázisban lévő FHB Rt) használ SAP szoftvert.

„Az SAP a Magyar Nemzeti Bank IT stratégiájának egyik alappillére, ennek megfelelően a SAP-val megoldott feladatok körét folyamatosan bővítjük. Biztosak vagyunk abban, hogy terveinket az SAP legfrissebb szoftververziójával folyamatosan és zökkenőmentesen tudjuk megvalósítani. A verzióváltás végrehajtásában átfogó, komplex feladatot adtunk az SAP Hungary-nak, amit ők sikerrel megoldottak” – mondta el a bejelentés kapcsán Gerhardt Ferenc, a Magyar Nemzeti Bank igazgatója.

A MNB SAP-ba vetett bizalmát jelzi az a tény is, hogy szintén az SAP vezethette be a humánerőforrás- fejlesztési funkciót a banknál, valamint az EU- csatlakozást megelőzően az MNB az SAP EU-Fitness nevű szolgáltatáscsomagját is igénybe vette, amelynek keretében az SAP megvizsgált minden olyan tevékenységet ( pl. beszerzés, értékesítés), amelyre hatással bírnak a pénzügyi és adózási vonatkozású EU-jogszabályok, és javaslatot tett egyrészt a belső folyamatok, másrészt az ezeket támogató rendszerek átalakítására. Jelenleg pedig egy hosszú távú megállapodás keretében folyamatosan végeznek feladatokat az MNB számára.

„Meglévő ügyfeleink közül Magyarországon először a Magyar Nemzeti Bank váltott a mySAP ERP 2004 alkalmazáscsomagra, ami számunkra a meglévő csaknem egy évtizedes jó kapcsolat bizonyítéka. Az SAP tanácsadó csapata igen komoly feladatot oldott meg sikeresen, amikor az MNB komplex rendszerét a lehető legrövidebb idő alatt sikerült frissítenie” – nyilatkozta Misnyovszki Zoltán, az SAP Hungary Kft. szolgáltatási üzletágának igazgatója.

A mySAP ERP gazdag funkcionalitást, ágazatspecifikus vonásokat és a legmegfelelőbb eljárásokat kínálja három évtizedes SAP-tapasztalat birtokában. Segítségével rendkívüli mértékben javítható a vállalatvezetés, ha az adatokat információkká, majd az információkat tettekre váltható elemzésekké alakítjuk. A mySAP ERP könnyedén továbbfejleszthető: egyszerűen bővíthető például az ügyfélkapcsolatokat kezelő mySAP Customer Relationship Management, a szállítói kapcsolatokat nyilvántartó mySAP Supplier Relationship Management, a termékek életciklusát követő mySAP Product Lifecycle Management, valamint az ellátási láncot felügyelő mySAP Supply Chain Management alkalmazással. Ugyanakkor zökkenőmentes átmenet valósítható meg az átfogó funkcionalitást biztosító és a saját rendszert vállalatközi világgá bővítő mySAP Business Suite megoldásba is. A mySAP ERP rendszer azon a hatékony integrációs és applikációs SAP NetWeaver technológiai platformon működik, amire vegyes funkciókat magukban foglaló új üzleti folyamatok építhetők, és ami mérsékli a bekerülési költséget (TCO) a szokásos integrációs igények csökkenése következtében, valamint teljes életciklus-menedzselést kínál a megoldáshoz. Ez a világhálós szolgáltatásokra épülő platform jelenti a vállalati szolgáltatások architektúrájának alapját, valamint felsorakoztatja az embereket, információkat és az üzleti folyamatokat a szervezeti és technológiai határvonalak mentén.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés