Connect with us

Hirdetés

technokrata

Fujitsu Siemens Computers Kft. – 2005-ös eredmények

Laptop

Fujitsu Siemens Computers Kft. – 2005-ös eredmények

A Fujitsu Siemens Computers közzétette a 2006. március 31-én lezárult, 2005-ös pénzügyi évre vonatkozó eredményeit.

A nemzetközi vállalat értékesítési árbevétele ebben az időszakban 6,65 milliárd eurót tett ki, ami mintegy 11%-os növekedést jelent a megelőző pénzügyi évhez képest. Az adózás előtti nyereség elérte a 121 millió eurót, amely 26 millió euróval lett több a tavalyinál, így mintegy 27%-os növekedést jelent. Ugyanebben az időszakban a budapesti székhelyű Fujitsu Siemens Computers Kft. az anyavállalat eredményeit felülmúló mértékben növekedett, piaci pozíciója tovább erősödött. A kelet- és közép-európai régióban a magyarországi leányvállalat piaci részesedése a legnagyobb.

Poros Gábor ügyvezető igazgató a tegnap tartott sajtótájékoztatón elmondta, hogy az áprilisban zárult pénzügyi évben a Fujitsu Siemens Computers hazai leányvállalata értékesítésének növekedése jelentősen meghaladta a magyar és a nemzetközi piac bővülésének dinamikáját, valamint felülmúlta legnagyobb piaci versenytársának növekedését is. Összesen közel 50 százalékkal több IT-berendezést értékesített a hazai piacon, mint a megelőző évben, értékesítési árbevétele pedig 42 százalékkal haladta meg azt.

A Fujitsu Siemens Computers Kft. valamennyi termékszegmenst figyelembe véve az IT-berendezések hazai piacán több mint 12 százalékos részesedésével stabilan a második legnagyobb szállító. Az előző pénzügyi évhez képest kevesebb, mint felére csökkentette a különbséget legnagyobb versenytársához képest.

A Fujitsu Siemens Computers Kft. a teljes pénzügyi évben csaknem minden termékcsoportban, különösen a noteszgépek és az otthoni felhasználóknak szánt asztali gépek tekintetében fokozta értékesítését. Az előbbinél 95,7, utóbbinál, pedig mintegy 93,5 százalékkal több eladást realizált, mint az előző évben.

A 2005-2006-os pénzügyi év 4. negyedévében a Fujitsu Siemens Computers Kft. a legdinamikusabb növekedést a noteszgépek értékesítése tekintetében érte el, ahol az előző év hasonló időszakához képest 105 százalékkal több berendezést adott el, ezzel tovább erősítette a teljes notebook piacon elért vezető pozícióját.

Változatlan célkitűzések: állandó magas teljesítmény, dinamikus növekedés
A Fujitsu Siemens Computers új Szolgáltatási Divíziója 2006. április 1-jén terv szerint megkezdte működését. Az új szervezet tovább erősíti Európa vezető IT-berendezés szállítójának pozícióját az IT-infrastruktúra megoldások, szolgáltatások és termékek piacán. A kibővült vállalat legfőbb célkitűzése, hogy a 2008-as pénzügyi évet 10 milliárd eurós árbevétellel és 250 millió eurós adózás előtti nyereséggel zárja.

A hazai vállalat jövőbeli terveit illetően Poros Gábor elmondta, hogy a következő pénzügyi évben is legalább 30%-os növekedéssel számol. A további fejlődéshez itthon is új erőt ad a 11 fővel induló PRS szolgáltatási üzletág átvétele, amely révén jelentős mértékben erősödik a cég komplex adatközponti infrastruktúrákhoz kapcsolódó szakértő bázisa és szolgáltatásnyújtási képessége. A Fujitsu Siemens Computers Kft. munkatársainak létszáma ettől függetlenül is jelentősen tovább bővül 2006-ban: csaknem minden területen újabb szakemberek állnak munkába a szolgáltatási színvonal növelése érdekében.

Hozzátette, hogy a megkezdett pénzügyi évben a Fujitsu Siemens Computers növekedési motorját a vállalat három fő stratégiai pillére: az adatközponti infrastruktúrák, a felhasználói mobilitást biztosító rendszerek, valamint a digitális otthon alkotják. Felhasználói célpiacok tekintetében pedig a kis- és középvállalati szegmensben számít a legdinamikusabb növekedésre.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés