Connect with us

Nemzetközi elismerés egy hazai szoftverfejlesztőnek

Laptop

Nemzetközi elismerés egy hazai szoftverfejlesztőnek

A világ egyik legnagyobb informatikai vállalataként számon tartott Sun Microsystems idei fejlesztői versenyére a világ minden tájáról érkeztek pályaművek, a közönségdíjat mégis egy magyar kisvállalkozás hozta el. A Solware 3D Biliárd játékprogramja lenyűgözte az internetezőket.

Immár negyedik alkalommal rendezte meg a Sun Microsystems a Duke´s Choice Awardot, a Java-alapú alkalmazások legnagyobb nyílt versenyét. A nemzetközi megmérettetésen 11 kategóriában indult meg a küzdelem, melyek közül egyben egy hazai szoftverfejlesztő cég, a Solware Kft. is leadta nevezését. A magyar kisvállalkozás munkatársai körében a díj szakmai presztízse miatt nagy izgalmat okozott, hogy március elején a „Java.com Alkalmazások” kategóriában benevezett 3D Biliárd játékprogram a szavazás színhelyéül szolgáló weboldal látogatóinak választása alapján a legjobb öt alkalmazás közé verekedte be magát.

„Ezzel a programunkkal a tavalyi CeBIT-en már elnyertük az Európai Kiválóság a Multimédiában Díj arany fokozatát, így titkon számítottunk a sikerre” – árulta el Hontvári József, a Solware ügyvezető igazgatója. A cégre ezt követően még jó kéthónapnyi várakozást rótt a versenyszabályzat, majd május első hetében az első helyhez gratulált – akkor még csak e-mailben – a Sun Microsystems képviselője.

Sikerre ítélve
A 8 éve alakult, egyedi szoftverfejlesztéssel foglalkozó Solware 2000-ben kezdett Java-alapú – kifejezetten a nemzetközi piacra szánt – játékok fejlesztésébe. A cég vezetése ekkor krédóként fogalmazta meg, hogy e programoknak a felhasználók számára a valósághoz közeli játékélményt kell nyújtaniuk. Így komoly tudományos kutatómunka – a most díjazott 3D Biliárd alapjai a részecskeszimulációból és merev testek fizikájának törvényszerűségeiből származnak – és kreatív, a folyamatos innováción alapuló számítógépes programozás vette kezdetét. A siker nem is maradt el: a Real.com, majd az Eurosport is a Solware játékait választotta nemzetközi weboldalainak népszerűsítésére. Ma pedig a világ minden tájáról naponta közel ötmillió internetező kapcsolódik ki a cég játékainak segítségével, melyek a FlyOrDie.hu oldalról is elérhetők.

„A 3D Biliárd 6 éves fejlesztő- és kutatómunka gyümölcse, melynek eddigi legrangosabb elismerése a Duke´s Choice Award” – mondta Szabó Dániel, a Solware vezető fejlesztője a 11. JavaOne konferencián, San Franciscoban. A díjat a Solware Kft. szakembere csütörtökön személyesen veszi a Sun Microsystems igazgatóságának elnökétől, Scott McNealytől, Jonathan Schwartz elnök-vezérigazgatótól és nem utolsó sorban a Java programozási nyelv atyjától, James Gosling műszaki igazgatótól.

„A Duke´s Choice Awardon évről évre a legjobb szoftverfejlesztők versenyeznek egymással, ráadásul idén az előző évekhez képest még színvonalasabb megoldásokkal találkoztunk. Ezért különösen nagy öröm számunkra, hogy egy magyar vállalkozás is kategóriagyőzelmet aratott” – gratulált a Solware Kft. első helyéhez Kristóf Judit, a Sun Microsystems hazai képviseletének marketing managere.Szólj hozzá!

További Laptop

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom