Connect with us

Gondolati váltás a marketing-gyakorlatban

Laptop

Gondolati váltás a marketing-gyakorlatban

IMA (interaktív marketing) konferencia az Arcus Interactive Group és a Figyelő konferenciák szervezésében.

Az Arcus Interactive Group Zrt. és a Figyelő Konferenciák május 11-i, egész napos interaktív marketing konferenciáján másfélszáz vezető marketing-szakember vett részt. A csütörtöki rendezvényen 24 hazai és külföldi előadó gondolataiból egy vadonatúj marketing-irány, az interaktív marketing logikája bontakozott ki a résztvevők számára.

Az első hazai IMA konferencia előadói egyetértettek abban, hogy a marketing-kiadások mérhető megtérülése a menedzsmenti döntések központi kérdésévé vált. Az Internet-alapú marketing megoldások, mint az interaktív marketing-tevékenység központi elemei, az üzletépítés eszközeivé tehetők. Az azonnali, kétoldalú kommunikációt kínáló interaktív marketing pontos és részletes mérhetősége révén pontosan követhetővé teszi az üzleti értékteremtést.

„Egy példával élve, nem érdemes valakit emailben is és levélben is elhívni vacsorázni, ha már a telefonban igent mondott.” – mondta Mányai Csaba, az Arcus Interactive Group marketing igazgatója, utalva a hagyományos reklám logikája és az interaktív logika közötti különbségekre. „Az interaktív eszközök alkalmat adnak a célcsoport tagjaival való személyes, kétoldalú kapcsolat kialakítására és ezen kapcsolat folyamatos fejlesztésére, nemcsak az értékesítés előtt, hanem az elégedettség mérésére és megtartására az értékesítés után is. Az Internet egy éjjel-nappal nyitva tartó találkahely fogyasztók és értékesítők részére.”

Az interaktív marketingnek szentelt konferencia délelőtti, plenáris előadásain az IMA által fémjelzett gondolati váltás elméleti hátterét vázolták az előadók, délután pedig három szekcióban az interaktív marketing eszközeivel ismerkedtek a résztvevők.

Az Arcus Interactive Group meghívására Karen Breen Vogel, a chicago-i székhelyű Cleargauge interaktív marketing ügynökség vezetője is előadott az IMA konferencián. 10 éves, sikeres interaktív marketing-gyakorlata alapján az Egyesült Államokból érkezett szakember elmondta, hogy az interaktív médiában nem a vállalat, hanem a fogyasztó kontrollálja az ismerkedési folyamatot. Ezért az optimális honlapok egy ismerkedési folyamaton vezetik végig a potenciális vásárlókat a kívánt üzleti cél támogatása érdekében. Az ideális honlap tehát nem a vállalatról, nem termékekről, hanem a vásárló kívánalmainak kiszolgálásáról szól.

A konferencia meghívott előadói között szerepelt: Paul Garrison, a Garrison Group vezetője, Mérő László matematikus, pszichológus, az ELTE professzora, Várdy Zoltán, a TV2 kereskedelmi igazgatója, Kereszty Gábor, a TV2 vezérigazgatója, Szabó György, a Sanoma Budapest vezérigazgatója, Lengyel L. László, a Népszabadság vezérigazgatója, Anthony Rhind, az MC London vezetője, Markus Höfinger, a PXP Group vezetője, Várady Zsolt, a wiw megalkotója, és Ruppert Péter, a BAT, valamint Parrag Krisztina, a Carnation képviseletében.

Három előadás megtartására – többek között a rengeteg beérkező kérdés megválaszolása során kialakult csúszás miatt – nem kerülhetett sor: Klenovszki János, az NRC vezetője „Online lifestyle” című előadása, Novák Péter, a kirowski üzletág-igazgatója „A világ legjobb marketing-eszköze” című előadása és az Arcus Interactive Group kommunikációs igazgatója, Végvári Imre záróelőadása a konferencia hivatalos weboldaláról minden érdeklődő számára letölthető.

Az interaktív konferencia-technológia révén a plenáris előadásokat élénk közönség-részvétel kísérte: a londoni székhelyű Crystal Interactive termináljain keresztül a résztvevők folyamatosan beküldhették kérdéseiket, amelyek egy részét az előadók helyben megválaszolták. Az idő hiányában megválaszolatlanul maradt kérdésekre a válaszok hamarosan megtalálhatók lesznek a konferencia hivatalos weboldalán.

A TV2 Tények című műsora május 11-i beszámolójában azt emelte ki az első Interaktív Marketing konferencián elhangzottakból, hogy a reklámok változása a digitális televíziózás megjelenésével egyre inkább érezhető lesz. (A Tények beszámolója letölthető a TV2 weboldaláról: www.tv2.hu / Videók / Tények / Május 11. / Változó reklámok.)Szólj hozzá!

További Laptop

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

montblanc_star_legacy_pic_01
Device offers wireless printing without a router and mobile print functionality with Apple AirPrint, Google Cloud Print, Mopria and Android support.
p30_pro_eisa

SmartPhone

A Huawei P30 Pro lett az idei év legjobb okostelefonja

2019. augusztus 22. csütörtök
lg_thinq_amazon_01

Smart home

Az LG háztartási gépei bevásárolnak helyetted online

2019. augusztus 22. csütörtök
klíma az irodában

Office

Hogyan állítsuk be a klímát az irodában

2019. augusztus 21. szerda

Dotkom

YouTube előfizetés

Digitális oktatás

YouTube Music előfizetés diákkedvezménnyel

2019. augusztus 19. hétfő
maxresdefault-1

Dotkom

A Huawei bemutatta saját operációs rendszerét

2019. augusztus 11. vasárnap
maxresdefault

Dotkom

A Vodafone beindította a jövő szenzorhálózatát

2019. augusztus 7. szerda
psd2 blockbenpay
adesso magyar iroda

Dotkom

Képviseletet nyit az adesso Magyarországon

2019. augusztus 5. hétfő