Connect with us

technokrata

Laptop

Bitcomet 0.67

Az egyik legnépszerűbb Bittorrent letöltőkliens újabb változata jelent meg a hétvégén.

A file-csere programok korábbi változataihoz képest a Bittorrent kliens sokkal nagyobb letöltési sebességet ígér – ugyanakkora internet-kapcsolati sávszélesség mellett. Ennek az az oka, hogy a rendelkezésre álló adattovábbítási kapacitást igyekszik maximálisan kihasználni; így a technika erőssége elsősorban nagyméretű állományok (filmek, programok) esetén érezhető igazán.

Ezt oly módon éri el, hogy a felhasználó által letölteni kívánt file-ok kicsiny darabokra tördelve érhetők el a hálózaton, amiket egyszerre több szálon, több internetezőtől lehet tölteni. Ráadásul, azt a csomagot, amit az ember már leszedett, a kliens azonnal vissza is osztja. Többek között ez is az oka annak, hogy ahol „felüti a fejét” a Bittorrent, általában drasztikusan megnő a sávszélesség foglaltsága. Egyes felmérések szerint az internetes adatforgalomnak már körülbelül a harmadát adja ki a bittorrent file-ok mozgása.

Számos kliens létezik, ami ezt a peer to peer technológiát használja fel (Azureus, Bitcomet, Bittornado stb.), a minap a teljesen spyware és adware mentes Bitcomet frissült fel. A 0.67-es változat már letölthető a Terminal Download adatbázisából is. A szoftver C++ nyelven íródott, aminek nagy előnye, hogy stabil, ugyanakkor gyors a működése, emellett viszont igen kevéssé terheli le a processzort. Természetesen támogatja az egyszerre zajló több letöltést, valamint állítható a torrent-feladatok prioritása. A legfrissebb kiadás pár grafikus és kódbeli korábbi hibát szüntet meg, illetve apróbb fejlesztéseket tartalmaz.Szólj hozzá!

További Laptop

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

SmartPhone

Tipp