Connect with us

Imagine Cup 2006 Software Design: közép és kelet-európai győztesek

Laptop

Imagine Cup 2006 Software Design: közép és kelet-európai győztesek

A 2006-os Imagine Cup Közép-Kelet-Európai régiós döntőjén a 13 Közép- és Kelet-Európából érkezett diákcsapatból három napos versengés után végül a szlovén csapat került ki győztesen. A győztes csapat a második és harmadik helyezettel együtt fogja képviselni a régiót a 2006-os Imagine Cup világdöntőjén, amelyet az indiai Delhiben tartanak majd idén augusztusban.

A Microsoft Imagine Cup minden évben versenyt hirdet a világ bármely részén élő diákok részére, hogy fejlesszenek ki, és mutassanak be olyan új technológiákat, amelyek egy bizonyos problémakörre nyújtanak megoldást. Az idei év témája a következő volt: „Képzelj el egy világot, ahol a technológia segítségével egészségesebben élhetünk”. A Maribori Egyetem fogadta a 13 Közép-Kelet-Európai csapatot, mentoraikkal együtt. A versengésből végül a szlovén csapat került ki győztesen, a második helyezett a horvát, a harmadik pedig a lengyel csapat lett.

„Az ebben az évben bemutatott ötletek és újítások lenyűgöztek minket” – nyilatkozta Wilfried Grommen, a Microsoft EMEA üzleti stratégiáért felelős igazgatója. „ A 2006-os Imagine Cup régiós döntője ékes bizonyítéka annak, hogy a régió országai képesek innovatív megoldásokat alkotni a szoftver adta lehetőségek segítségével, amely megoldások később felhasználhatóak lesznek globálisan is, hogy jobbá tegyék az emberek életét”.

A Közép-Kelet-Európai régiós döntőre Magyarországon kívül Bulgária, Bosznia-Hercegovina, Horvátország, a Cseh Köztársaság, Észtország, Görögország, Lengyelország, Románia, Szlovákia, Szerbia-Montenegró és Ukrajna küldött csapatokat.

Magyarországon idén 5 intézmény 9 csapata mérte össze tudását a szoftverfejlesztés kategóriában. A legjobbnak a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi egyetem „Digital Mania” csapata bizonyult, akik egy PocketPc-re épülő, mozgássérülteket segítő megoldást készítettek. A csapat tagjai: Jakab Emese, Kapui Ákos, Zöld László és Rátkai Zoltán. Ők képviselték hazánkat a maribori döntőn is. A magyar versenyen a második helyezést a Szegedi Tudományegyetem csapata érte el egy újfajta vészhívó rendszer megtervezésével, a harmadik helyet pedig a Pannon Egyetem (korábbi Veszprémi Egyetem) csapata érte el, egy EKG távmegfigyelő és elemző rendszerrel.

„Az Imagine Cup hasznos lehetőség az egyetemisták és főiskolások számára, hogy gyakorlati terepen kipróbálhassák ismereteiket és az általuk kitalált megoldásokat igazi „profik” értékeljék. Amellett, hogy sok műszaki ismeretet is tanulnak belőle, jó előadói tapasztalat és fontos referencia is a jövőre nézve.” – mondta Nagy Levente, a Microsoft Magyarország oktatási programmenedzsere.

A Microsoft 2007-ben is megrendezi az Imagine Cup versenyt, ahol a szoftverfejlesztés mellett négy másik kategóriában mérkőzhetnek majd meg a hallgatók egymással. A döntő helyszíne a dél-koreai Szöul lesz, a téma az oktatásról fog szólni, „Képzelj el egy világot, ahol a technológia segít jobbá tenni az oktatást mindenki számára!” címmel.Szólj hozzá!

További Laptop

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

montblanc_star_legacy_pic_01
Device offers wireless printing without a router and mobile print functionality with Apple AirPrint, Google Cloud Print, Mopria and Android support.
p30_pro_eisa

SmartPhone

A Huawei P30 Pro lett az idei év legjobb okostelefonja

2019. augusztus 22. csütörtök
lg_thinq_amazon_01

Smart home

Az LG háztartási gépei bevásárolnak helyetted online

2019. augusztus 22. csütörtök
klíma az irodában

Office

Hogyan állítsuk be a klímát az irodában

2019. augusztus 21. szerda

Dotkom

YouTube előfizetés

Digitális oktatás

YouTube Music előfizetés diákkedvezménnyel

2019. augusztus 19. hétfő
maxresdefault-1

Dotkom

A Huawei bemutatta saját operációs rendszerét

2019. augusztus 11. vasárnap
maxresdefault

Dotkom

A Vodafone beindította a jövő szenzorhálózatát

2019. augusztus 7. szerda
psd2 blockbenpay
adesso magyar iroda

Dotkom

Képviseletet nyit az adesso Magyarországon

2019. augusztus 5. hétfő