Connect with us

Hirdetés

technokrata

Xbox 360: egészpályás letámadás

Laptop

Xbox 360: egészpályás letámadás

Bill Gates, a Microsoft elnöke és első számú szoftverfejlesztője kijelentette, hogy az Xbox 360 rendszernek 10 millió darabos előnye lesz az eladásokban, mire a versenytársak piacra lépnek saját termékeikkel, továbbá az év végéig 160 játék megjelenését ígérte.

Gates ezután ismertette a Microsoft merész jövőképét, melyben az Xbox Live online szórakoztató hálózat segítségével Xbox 360 felhasználók millióit tervezik összekapcsolni világszerte sokszáz-millió olyan játékossal, akik Microsoft Windows-alapú PC-t vagy mobil játékeszközt használnak. A Microsoft-elnök bejelentései az Elektronikus Szórakoztatóipari Expo (E3), az interaktív szórakoztatóipar legnagyobb évenkénti rendezvényének nyitó sajtókonferenciáján hangzottak el.


A ˝Live Anywhere˝ (Élőben bárhonnan) kezdeményezés révén a játékosok olyan folyamatosan működő és mindenütt elérhető világ közepébe kerülnek, amelyben a már jól ismert Xbox Live interfész segítségével bármikor hozzáférhetnek digitális azonosítójukhoz, játékaikhoz, barátaikhoz és digitális szórakoztató tartalmakhoz függetlenül attól, hogy hol és milyen interfészt vagy eszközt használnak. A terv megnyitja az utat az úttörő jellegű, platformokon átívelő játékforgatókönyvek előtt, amelyekben Windows alapú PC-n, mobiltelefonon és Xbox 360 konzolon egyidejűleg csatlakozó felhasználók játszhatnak egymással.

A Microsoft várakozásai szerint jövő ilyenkor már több mint 6 millió felhasználó kapcsolódik az Xbox Live hálózathoz. Emellett már most 25 milliónál több alkalmi játékos használja az MSN Messenger és az MSN Games játékait. Ezért Gates egy olyan terv következő lépéseit ismertette, amely közelebb hozza egymáshoz e jelentős felhasználói közösségeket, és megvalósítja az ˝Élőben bárhonnét˝ koncepciót:
-Az Xbox Live élménye a Windows-alapú PC-ken is elérhető lesz. Jövő év elejétől a játékosok Windows alapú PC-n is csatlakozhatnak az Xbox Live nyüzsgő világához, ha játszani szeretnének barátaikkal. Megfelelve sokmillió Windows-os játékrajongó kérésének és egy folyamatosan üzemelő játéktér iránti igényének, a Windows-on is elérhető Xbox Live egységes online játékélményt kínál: a játékosok egyazon névvel, barát-és eredménylistával valamint hangkommunikációval vehetnek részt a hálózaton elérhető valamennyi játékban. Ez a lehetőség Windows környezetben a Windows Vista operációs rendszer és a Shadowrun megjelenésével debütál idén télen.
-A Microsoft mobil megoldása. A Windows Mobile, Java és a BREW alapú mobil készülékeket egyaránt lefedő, világszínvonalú mobiljáték-szolgáltatás révén a felhasználók helytől és időtől függetlenül csatlakozhatnak bármelyik többplatformos játékközösséghez. Az integrált játékvilág részeként jövő ilyenkor a felhasználók már üzenetet küldhetnek, hozzáférhetnek ismerőseik listájához, letölthetik a mobiljáték-tartalmak legjavát, valamint kipróbálhatnak, megvásárolhatnak és használhatnak olyan népszerű játékokat, mint a ˝Bejeweled˝, a ˝Zuma˝ és a ˝Hexic˝.

Az E3 rendezvényen első alkalommal színpadra lépő Gates Peter Moore-ral, a Microsoft Szórakoztatóipari és Eszközdivízióján belül működő Interaktív Szórakozatás Üzletág alelnökével együtt jelentette be az Xbox 360 és a Windows Vista platformokra kifejlesztett játékújdonságok egész arzenálját.

A Microsoft 2006 végéig 160 játékot ad ki az Xbox 360-hoz. Ezek lélegzetelállítóan kifinomult, nagy felbontású grafikája és tartalmi kifinomultsága meggyőzően bizonyítja, hogy a fejlesztők nagyon jó munkát végeztek a konzol nagy teljesítményű hardverével és programozó eszközeivel.

Gates és Moore a Halo 3 részleteinek bemutatásával elkápráztatta a közönséget. A Halo 3 a közönség és a kritikusok körében egyaránt zajos sikert arató ˝Halo˝ franchise régen várt folytatása. A folyatás iránti lelkes várakozás már akkor megfogant, amikor az előző rész, a Halo 2 – amelyet a Microsoft játékstúdió 2004-ben adott ki – értékesítési rekordjaival újraírta az amerikai szórakoztatóipar történetét, hiszen az első 24 órában 2,4 millió példányban kelt el és 125 millió dolláros bevételt hozott. A Halo trilógia harmadik részében Master Chief visszatér, hogy befejezze harcát, és a Covenant, a Flood és az emberi faj közötti küzdelem eléri drámai, feszültséggel teli csúcspontját.

A Microsoft játékstúdiója további, kifejezetten az Xbox 360 számára készült játékokat is bemutatott: Ilyen a Gears of War (Epic Games Inc.), a Fable 2 (Lionhead Studios) és a Forza Motorsport 2 (Turn 10). A Tom Clancy-féle Splinter Cell kettős ügynök Ubisoft által kiadott következő generációs változata szintén az Xbox 360-on debütál. A stúdió bemutatta még az Alan Wake (Remedy Entertainment Inc.) és a Shadowrun (FASA Studio) játékokat is, mindkettőt az Xbox 360 és a Windows Vista környezethez tervezték. A Microsoft ˝Élőben bárhonnan˝ koncepciójának gyakorlati megvalósításaként a ˝Shadowrun˝ az első játék, amely több platform között – így Xbox 360-on és Windows Vistán is – játszható. A Shadowrunban a játékosok csapatokat alkotva harcolnak, majd olyan új dimenzióba lépnek át, amely eddig nem látott módon egyesíti a modern fegyverek és az ősi varázslatok világát.

A Windows Vista 2007. januári bevezetése várhatóan a játékrajongók körében is tovább szélesíti a Windows platform népszerűségét. Az operációs rendszer új változatával a Microsoft a DirectX 10 API-t is bevezeti, amely lélegzetelállító új grafikát, javított teljesítményt, jobb hardverintegrációt és új megoldásokat kínál a fejlesztőknek ahhoz, hogy a lehető legtöbbet hozzák ki a Windows játékplatformból. A szoftveróriás számos, nagy kiadó által készített játékot említett, amelyek támogatni fogják a Windows Vista és a DirectX 10 technológiákat. Ilyen játék a Crysis (Electronic Arts Inc.), az Age of Conan: Hyborian Adventures (Funcom) és a Flight Simulator X (Microsoft Game Studios).

Az Xbox 360-hoz és a Windows Vistához kínált kasszasikerek mellett számos új játék készül Xbox Live Arcade környezethez is. E gyors (és gyakran nosztalgikus) letölthető játékok – amelyek az XBox 360 egyedülálló felbontására és élőjáték funkcióira építenek – rendkívül népszerűek minden korosztály és minden tudásszint játékosai között. A Microsoft és partnerei bejelentették, hogy az Xbox Live Arcade katalógus jelentősen bővül, és olyan klasszikus kedvencekkel egészül ki, mint a Pac-Man, a Galaga, a Dig Dug és a Rally-X a NAMCO BANDAI Games America Inc.-től; a Frogger, a Track & Field, a Contra és a Super Contra a Konami-tól; a Defender, a Paperboy, a Root Beer Tapper és az Ultimate Mortal Kombat 3 a Midway Games-től; a Sonic the Hedgehog High Speed a SEGA-tól, és megjelennek olyan újdonságok is, mint a Q Entertainment Ltd Lumines Live játéka.

Az ˝Élőben bárhonnan˝ koncepció részeként a Microsoft számos többplatformos kiegészítő eszköz piacra lépését is beharangozta: Az Xbox 360-hoz vezeték nélküli vezérlőt, versenykormányt és fejhallgatót kínálnak, amelyek mindegyike az Xbox 360 és a Windows játékok által nyújtott élményt hivatott gazdagítani. Az új Xbox Live Vision videokamera segítségével a felhasználók egyedileg alakíthatják a játékban szereplő képüket, fényképüzeneteket küldhetnek egymásnak, és videochatelhetnek barátaikkal, családtagjaikkal – mindezt az Xbox Live-on keresztül.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés