Connect with us

Apple iPod kerül a BMW és MINI autókba

Laptop

Apple iPod kerül a BMW és MINI autókba

Egymásra talált a BMW és az Apple. A BMW és MINI autók egyik újdonsága ugyanis, hogy az Apple iPod MP3 lejátszót csatlakoztatva, kedvenc letöltött zenéink az autó audio rendszerén keresztül is megszólaltathatóak, ráadásul úgy, hogy az iPod a kormánykerékről vagy az autó audio paneléről irányítható.


A rendszer így maximális biztonsággal irányítható autóvezetés közben. Az iPod az autó elektromos rendszerén keresztül is tölthető, így biztosítható a gépkocsin kívüli használat is. A motor leállítása után az autót elhagyó vezető egy mozdulattal lecsatlakoztathatja a készüléket, így a zene zavartalanul hallgatható tovább.

A hivatalos BMW és MINI márkaszervizekben rövid idő alatt beszerelik a valamennyi Apple iPod modellhez illeszthető csatlakozást és a csak erre a célra használatos menükijelzőt is, amin nyomon követhetjük, hogy mely előadó, mely számát hallgatjuk vagy akár azt is, hogy a felcsendülő zeneszám melyik zenei irányzathoz tartozik. Az autó vezetője zeneletöltéseit közvetlenül is hallgathatja autójában, megszüntetve ezzel az autóban zörgő CD lemezek rengetegét, mivel a legújabb, ötödik generációs Apple iPod akár 15.000 dal tárolására alkalmas. Emellett az MP3 lejátszó 2,5 colos, színes képernyőjén már akár videólejátszásra, például kisfilmek és mozgóképes podcast adások lejátszására is képes; de továbbra is lehetőséget biztosít akár fényképek és lemezborítók megjelenítésére is. Az új iPod akár 25.000 fénykép vagy 150 órányi videó anyag tárolására is alkalmas 30, vagy 60 GB kapacitású merevlemezének köszönhetően. Az új modellek fekete és fehér színekben egyaránt rendelhetőek.


A gyári iPod csatlakozás az újonnan rendelt BMW 1-es, 3-as, X3-as, X5-ös, Z4-es, valamint a MINI modellekhez rendelhető, illetve mód van az utólagos beszerelésre is – amennyiben az autó nincs felszerelve CD-tárral illetve 1-es és a 3-as modellsorozatok esetén navigációs rendszerrel, ugyanakkor rendelkezik multifunkciós kormánykerékkel. Az utólagos kiegészítés a korábbi 3-as és 5-ös modellek esetében is lehetséges.

A BMW Magyarország adatai szerint mind az új rendelések, mind az utólagos beszerelések terén egyre nő az igény az autóban való iPod hallgatás iránt.

A BMW ingyenesen hozzáférhető audio tartalommal is segíti a ˝vezetés élményét˝: a www.bmw-audiobooks.com oldalról regények hangoskönyv változatai tölthetők le. A világ legnagyobb könyvkiadójával, a Random House-zal közösen szerkesztett oldalra kortárs írók, jelenleg Don Winslow, James Flint és Simon Kernick történetei vannak feltöltve. A hangoskönyvek átlagos hossza, a legtöbb ingázó vezetési tartamához igazodva, 45 perc.Szólj hozzá!

További Laptop

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

TAG-Heuer-Carrera-Calibre-16-Chronograph-2019-Model-Updated-design-3

SmartWatch

Új modellekkel frissült a TAG Heuer Carrera Calibre kollekció

2019. szeptember 15. vasárnap
Honor Band 5_all_colours_1_web

Kütyük

Magyarországra is megérkezik a Honor Band 5

2019. szeptember 14. szombat
men's  watch, Men's Accessories, beautiful stylish watches

SmartWatch

Prémium okosórához prémium szíj dukál!

2019. szeptember 13. péntek
2019 OLED TV NVIDIA G-SYNC_1

Smart-TV

NVIDIA G-SYNC támogatást kapnak az LG 2019-es OLED televíziói

2019. szeptember 12. csütörtök
iphone11-5

SmartPhone

Ilyenek lettek és ennyibe fognak kerülni az új iPhone-ok

2019. szeptember 12. csütörtök

Dotkom