Connect with us

technokrata

Intel Core2 Duo: megérkeztek a legújabb processzorok

Laptop

Intel Core2 Duo: megérkeztek a legújabb processzorok

A jövőben új márka és közös mikroarchitektúra egyszerűsíti a számítógép vásárlók választását és a szoftverfejlesztők munkáját.


Az Intel bejelentette legújabb processzorát, a Intel Core2 Duo-t, a vállalat nagy teljesítményű és energiatakarékos processzor teremékcsaládjának legújabb, asztali számítógépek és laptopok számára készített tagját. Az Intel Core2 Duo 2006 harmadik negyedévében érkezik.

A korábban Conroe és Merom kódnevű Intel Core2 Duo asztali és mobil processzorai az új Intel Core mikroarchitektúrára épülnek és processzoronként két magot, más néven ˝agyat˝ tartalmaznak, ahogyan azt a Duo név is jelzi. Az Intel a kifejezetten játékosoknak szánt csúcsteljesítményű lapkái pedig az Intel Core2 Extreme nevet kapják.

Köszönhetően a 65 nanométeres gyártási technológiának, a csúcsprocesszorok tranzisztorainak és áramköreinek mérete kisebb lesz. Ennek következményeként maguk a processzorok nagyobb teljesítményűek és kisebb fogyasztásúak lesznek, így halkabb, kisebb, egyúttal formatervezettebb hordozható és asztali PC-k készülhetnek.

Az egységes mikroarchitektúra, amely egyaránt szól átlagos és üzleti felhasználóknak, játékosoknak és notebook használóknak, megkönnyíti a szoftver fejlesztők munkáját is, akik így sokkal hatékonyabb szoftveralkalmazásokat hozhatnak létre: többek között megoszthatják a különböző kategóriák között az egyes tulajdonságokat, ha szükséges.


A kétmagos processzorok tartalmazni fogják az iparág legnagyobb integrált gyorsítótárát, az Intel Advanced Smart Cache-t, amely különleges kialakítása segítségével nagyobb teljesítményt nyújt nagy memóriaigényű alkalmazások esetén. Ezen felül az ilyen processzorral ellátott termékek nagyobb biztonságot, virtualizációs és a kezelhetőséget javító funkciókat biztosítanak.

Az átlag és az üzleti felhasználók minden igényét kiszolgáló platformok megvásárlásával az új processzorok minden előnyét élvezhetik. A platformokat olyan hardver és szoftver újítások alkotják, amelyeket együtt teszteltek, hogy azok minden speciális igényre reagálhassanak. A vezeték nélküli számítástechnika, az otthoni szórakoztatás és az üzleti termelékenység növekedését szolgáló platformok a vállalat következő termékeiben testesülnek meg: Intel Centrino Duo mobil technológia, Intel Viiv és az Intel vPro technológiák, amelyek elérhetőek lesznek az új processzorokkal is.

Az új márkajelzésekben a ˝2˝-es szám az Intel Core processzor család új generációjára utal. Annak érdekében, hogy összhangban maradjon a processzorok jelenlegi Intel Core elnevezésével, a vállalat továbbra is használni fogja a ˝Duo˝ elnevezést, amely jelzi a termékekben található processzorok magszámát.Szólj hozzá!

További Laptop

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tesztek

Gyakori témák