Connect with us

technokrata

Gazdasági megállapodás Uljanovszk megyével

Laptop

Gazdasági megállapodás Uljanovszk megyével

Az elmúlt időszakban számos megállapodást írt alá a GKM az Oroszországi Föderáció régióival.

Gilyán György, a Gazdasági és Közlekedési Minisztérium közigazgatási államtitkára, a keleti piacokért felelős kormánybiztos és Szergej Morozov, Uljanovszk megye kormányzója 2006. május 3-án Budapesten tárgyalásokat folytatott a kétoldalú gazdasági kapcsolatokról, és aláírta a GKM és Uljanovszk megye közötti gazdasági és együttműködési megállapodást. Az aláírást követő sajtótájékoztatón Gilyán György hangsúlyozta: a magyar-orosz gazdasági együttműködésben egyre inkább előtérbe kerül a régiókkal való kapcsolatépítés. Szergej Morozov magyar know-how-nak nevezte, hogy orosz viszonylatban közvetlenül a régiókkal tárgyalnak a kapcsolatépítésről.

Az orosz delegációban a megyei adminisztráció vezetői mellett a helyi kamara alelnöke, valamint számos uljanovszki cég képviselői kaptak helyet. Az uljanovszki kormányzót a GKM közigazgatási államtitkárán kívül fogadta Benedek Fülöp, az FVM államtitkára, és tárgyalásokra került sor az EXIMBANK Zrt., az Ikarus Holding, valamint számos magyar agrár és élelmiszeripari cég képviselőivel. Az uljanovszki üzleti delegáció számára az ITDH üzletember fórumot szervez.

Putyin elnök februári magyarországi látogatását követően felélénkültek a regionális kapcsolatok is, azóta Vologda megye, a Sztavropoli terület, és most Uljanovszk megye kormányzója látogatott Magyarországra. Az elmúlt időszakban számos megállapodást írt alá a GKM az Oroszországi Föderáció régióival: a Csuvas Köztársasággal, Szverdlovszk és Cseljabinszk megyékkel, valamint Moszkva városával.

A magyar-uljanovszki kapcsolatok a kialakulás stádiumában vannak. Az elmúlt három évben a megyébe irányuló magyar export nem volt számottevő, a magyar import pedig néhány százezer USD-t tett ki. Orosz statisztikai adatok szerint Magyarország a megye exportjában a 13. helyen áll.Szólj hozzá!

További Laptop

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tesztek

Gyakori témák