Connect with us

Hirdetés

technokrata

Gazdasági megállapodás Uljanovszk megyével

Laptop

Gazdasági megállapodás Uljanovszk megyével

Az elmúlt időszakban számos megállapodást írt alá a GKM az Oroszországi Föderáció régióival.

Gilyán György, a Gazdasági és Közlekedési Minisztérium közigazgatási államtitkára, a keleti piacokért felelős kormánybiztos és Szergej Morozov, Uljanovszk megye kormányzója 2006. május 3-án Budapesten tárgyalásokat folytatott a kétoldalú gazdasági kapcsolatokról, és aláírta a GKM és Uljanovszk megye közötti gazdasági és együttműködési megállapodást. Az aláírást követő sajtótájékoztatón Gilyán György hangsúlyozta: a magyar-orosz gazdasági együttműködésben egyre inkább előtérbe kerül a régiókkal való kapcsolatépítés. Szergej Morozov magyar know-how-nak nevezte, hogy orosz viszonylatban közvetlenül a régiókkal tárgyalnak a kapcsolatépítésről.

Az orosz delegációban a megyei adminisztráció vezetői mellett a helyi kamara alelnöke, valamint számos uljanovszki cég képviselői kaptak helyet. Az uljanovszki kormányzót a GKM közigazgatási államtitkárán kívül fogadta Benedek Fülöp, az FVM államtitkára, és tárgyalásokra került sor az EXIMBANK Zrt., az Ikarus Holding, valamint számos magyar agrár és élelmiszeripari cég képviselőivel. Az uljanovszki üzleti delegáció számára az ITDH üzletember fórumot szervez.

Putyin elnök februári magyarországi látogatását követően felélénkültek a regionális kapcsolatok is, azóta Vologda megye, a Sztavropoli terület, és most Uljanovszk megye kormányzója látogatott Magyarországra. Az elmúlt időszakban számos megállapodást írt alá a GKM az Oroszországi Föderáció régióival: a Csuvas Köztársasággal, Szverdlovszk és Cseljabinszk megyékkel, valamint Moszkva városával.

A magyar-uljanovszki kapcsolatok a kialakulás stádiumában vannak. Az elmúlt három évben a megyébe irányuló magyar export nem volt számottevő, a magyar import pedig néhány százezer USD-t tett ki. Orosz statisztikai adatok szerint Magyarország a megye exportjában a 13. helyen áll.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés