Connect with us

A Panasonic legjobb készülékei

Laptop

A Panasonic legjobb készülékei

A Panasonic bejelentette, hogy három digitális képfeldolgozó készüléke megkapta a tekintélyes TIPA-díjat (Technical Image Press Association).

A LUMIX DMC-TZ1 digitális fényképezőgép a Legjobb Szuperzoom Digitális Fényképezőgép címet, a KX-PX1/PX10 fotónyomtató a Legjobb Kis Méretű Fotónyomtató címet, a PT-P1SD Digitális SD Kivetítő pedig a Legjobb Digitális Fotókivetítő címet nyerte el.

A TIPA (Technical Image Press Association) fotózással, illetve képfeldolgozással foglalkozó szaklapok szerkesztőiből álló független szervezet, melynek tagjai Európa 12 országából származnak. A rangosnak tartott TIPA-díj a díjazott termék magas minőségi színvonalát, teljesítményét és felhasználók számára nyújtott értékét ismeri el, kiemelve a kategória legjobbját.


A legjobb szuperzoom digitális fényképezőgép: Lumix DMC-TZ1
A DMC-TZ1 hihetetlenül kisméretű vázában 10-szeres optikai zoomteljesítményre képes objektív, és kétszeres hatékonyságú kézremegéskompenzációt nyújtó MEGA O.I.S. (Optical Image Stabilizer – optikai képstabilizátor) rendszer kapott helyet. Az objektív és a képstabilizációs rendszer páratlan kialakítása mellett a maximális felbontás mellett produkált rendkívül magas, manuálisan is állítható akár ISO 800-as fényérzékenység is említést érdemel. A TZ1 példa nélkül álló kompakt, szuperzoom digitális fényképezőgép, amely soha ilyen kis méretben nem létezett.

A TIPA hivatalos közleménye: ˝A Panasonic Lumix DMC-TZ1 a világ legkisebb, 10x optikai zoommal ellátott digitális fényképezőgépe, mely zoomot a világon elsőként alkalmazott, tükrös rövidített, optikai technológiával ötvözött visszahúzható objektív tesz lehetővé. A TZ1 lehetőséget biztosít folyamatos sorozatfelvétel készítésére, aminek a beépített 13,4 MB-os memória, vagy az SD memóriakártya kapacitása szab határt. A Panasonic a világszerte ismert optikai képstabilizációs rendszerrel is felszerelte a TZ1 modellt. Ez a rendszer minimálisra csökkenti a remegő kéz okozta káros hatásokat, amelyek sok fotót elmosódottá tesznek. A TZ1 tartalmazza a kiváló képminőséget biztosító Venus Engine III áramkört, ami még magas ISO-érték mellett is jelentősen csökkenti a képzaj mértékét˝.

A legjobb kis formátumú fotónyomtató: KX-PX1/PX10
A KX-PX1/PX10 egyszerűen használható otthoni nyomtatási megoldás. A LUMIX fényképezőgépekhez történő optimalizálás révén – a LUMIX-tól begyűjtött információkat felhasználva – még szebb nyomtatott fotókat képesek létrehozni. A KX-PX1, és a KX-PX10 képes továbbá 16:9 oldalarányú képek nyomtatására is, miközben továbbra is a világ legkisebb, legkönnyebb kompakt nyomtatója marad.

A TIPA hivatalos közleménye: ˝A kis méretű nyomtatók gyors ütemben szereznek elismerést maguknak, mint a digitális fényképezőgépek ideális társai. Hordozhatóságuk lehetővé teszi, hogy a felhasználók bármikor kinyomtathassák képeiket, bárhol legyenek is. A Panasonic felismerte a digitális képtechnológia és a HDTV egymás felé tartását, és elkészítette az első 16:9 formátumú, kis méretű fotónyomtatót. A Panasonic KX-PX1/PX10 sorozata kiváló képminőséget biztosít, amely felveszi a versenyt még a legjobb ezüst-halid rendszerekkel is, valamint elegáns és kompakt kivitellel is büszkélkedhet. Nem utolsó sorban, az új felső fedőréteg-készítő eljárást alkalmazva az ezzel a készülékkel nyomtatott fotók akár 100 évig is megőrzik minőségüket˝.

A legjobb digitális fotókivetítő: PT-P1SD SD-projektor
A PT-P1SD a világ legkisebb és legkönnyebb LCD kivetítője, amely képes fotók közvetlen kivetítésére a beépített SD-kártya olvasónak köszönhetően. Az egyéb digitális készülékekkel való működtetés és kompatibilitás egyszerű, gyors és könnyű.

A TIPA hivatalos közleménye: ˝A Panasonic PT-P1SD kivetítője rendelkezik azzal a képességgel, hogy felidézze a múlt század képnézegetős estéit. A három különböző időintervallum és a hét professzionális effektus között megtalálható az áttűnés (fade), az áttörlés (wipe), és a képmegosztás (split image) is. A frissen, SD kártyára készített fotókat azonnal meg lehet tekinteni, továbbá a függőlegesen készített képek automatikus forgatása is lehetséges. Kompakt méretének, és mindössze 1,3 kilogrammos tömegének köszönhetően a PT-P1SD-t könnyedén magunkkal vihetjük egy aktatáskában is. Szükség esetén a Panasonic Image Creator segítségével PowerPoint bemutatókat is konvertálhatunk JPEG formátumú képekké, hogy aztán SD-kártyára másolhassuk azokat. Annak érdekében, hogy az esetleges tolvajok ne élvezhessék a PT-P1SD előnyeit, a készüléket ellátták néhány olyan lopásellenes funkcióval is, mint pl. a kódolt SD-kártya, vagy a jelszavas védelem˝.Szólj hozzá!

További Laptop

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom