Connect with us

technokrata

Közös magyar-japán fellépés a nemzetközi porondon

Laptop

Közös magyar-japán fellépés a nemzetközi porondon

A megbeszélés keretében a felek áttekintették az ITU jövőjét meghatározó, 2006. novemberében esedékes Meghatalmazotti Értekezleten történő összehangolt fellépés, továbbá az ENSZ és az ITU vezető szerepével létrehozandó, az Internet jövőjéről szóló globális párbeszédnek teret adó Internet Governance Forum felállításával kapcsolatos együttműködés lehetőségeit.

Kovács Kálmán informatikai és hírközlési miniszter május 2-án a Jövő Házában tárgyalt Noriko Furuya asszonnyal, a japán hírközlési tárca államtitkárával és Yuji Inoue-vel, az NTT Corporation alelnökével, a Nemzetközi Távközlési Egyesület (ITU) Távközlésszabványosítási Irodájának igazgatói posztjára pályázó japán jelölttel.

A megbeszélés keretében a felek áttekintették az ITU jövőjét meghatározó, 2006. novemberében esedékes Meghatalmazotti Értekezleten történő összehangolt fellépés, továbbá az ENSZ és az ITU vezető szerepével létrehozandó, az Internet jövőjéről szóló globális párbeszédnek teret adó Internet Governance Forum felállításával kapcsolatos együttműködés lehetőségeit. A kulcspozíciók megszerzését elősegítendő felvetődött egymás jelöltjeinek támogatása az ITU vezető posztjaira, valamint, hogy Japán támogatást nyújt az Internet Governance Forum munkáját irányító nemzetközi testületben a magyar részvétel biztosításához.

Kovács Kálmán ismertette a 2004. októberében Budapesten 9 ország részvételével sikeresen megrendezett Ázsia@Magyarország IT Fórum 2. ülésével kapcsolatos elképzeléseket. Az ülésre 2006. október 26-27-én kerül sor Budapesten, és az főként a távközlés, IT biztonság, eKormányzat, valamint kutatásfejlesztés területén való üzleti együttműködési lehetőségekre, valamint projektek beazonosítására és indítására fog fókuszálni. A Fórum egyik meghívott vendége Takenaka Heizo japán belügyi és hírközlési miniszter.Szólj hozzá!

További Laptop

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tesztek

Gyakori témák