Connect with us

Hirdetés

technokrata

Elektronikus adóbevallás

Laptop

Elektronikus adóbevallás

A bérszámfejtő rendszerek többsége ugyan képes előállítani az elektronikus adóbevalláshoz szükséges, az APEH által meghatározott formátumot, az így keletkezett fájl azonban nehezen kezelhető.

Május 12-től a tízezer legnagyobb adózónak, a kiemelten adózóknak, valamint a havi és negyedéves adóbevalló alanyoknak a magánszemélyeknek kifizetett juttatásokkal kapcsolatos adóbevallási és adatszolgáltatási kötelezettségüket elektronikus úton, havonta kell teljesíteniük. A határidő után az APEH csak elektronikus úton, az előírt formátumban fogad el bevallásokat az érintett körtől.

Az érintettek adatszolgáltatási kötelezettsége nem merül ki a bérügyviteli rendszerben keletkezett adatok alapján készült adóbevallások új formátumban történő benyújtásában, a kötelező adatszolgáltatás meglehetősen átfogóvá teszi a benyújtandó adatok körét. Ide tartoznak többek között a felsőoktatási intézmények által a hallgatóknak átutalt ösztöndíjak, a biztosító által kifizetett kártérítési összegek, a nyugdíjpénztárak által kifizetett egyéb juttatások, vagy a részvényekkel és értékpapírokkal kapcsolatos jövedelmek.

Az APEH által megkívánt formátum előállítható a hatóság oldaláról letölthető Abev 2006 alkalmazással, de maga az adóhatóság is csak kisebb cégeknek ajánlja ennek használatát.

A NEXON nexONBÉR bérügyviteli rendszerének most bemutatott E-Bevallás modulja ugyanakkor alkalmas a szabványos formátumú elektronikus bevallás előállítására, valamint az adatok utólagos megtekintésére és szerkesztésére is. A szoftver önállóan is megvásárolható szolgáltatása, hogy lehetőséget nyújt külső forrásból származó adatok beolvasására, vagy több XML fájl összefésülésére. Ezen kívül a szerkesztő funkcióval az esetleges javítások esetében egyszerű a hibás adatot kijavítani és a bevallást újra elkészíteni. Az alkalmazás egy felhasználóbarát felület 35 képernyőjén keresztül részletesen végigvezet az adóbevallás folyamatán, és természetesen alapszintű kontrollt is biztosít. A modul a nexONBÉR bérügyviteli rendszer jelenlegi felhasználói számára ingyenes, mivel a jogszabály-követési szolgáltatás részét képezi.

A NEXON gondolt azokra a vállalatokra is, melyek más bérügyviteli rendszert használnak. Számukra az E-Bevallás modul dobozos változata érhető el, ami az importálási funkción és az XML fájlok összefésülési lehetőségén kívül minden fent említett funkciót megvalósít. A szoftver már nettó 50 ezer forintos áron kapható, és könyvelő irodák számára többcéges verzióban is megrendelhető. A NEXON minden verzió esetében biztosítja az alkalmazás frissítéseit is.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés