Connect with us

technokrata

Laptop

Új EagleEyeOS

A két újdonságot is felvonultató verzió legnagyobb különlegessége a céges hálózatot egy nagy karanténként kezelő, és az azon belüli információktól minden csatlakoztatott külső számítógépet elzáró Zone funkció. A 2.3-as verzió ezen túl képes követni a külső adathordozók vándorlását a rendszerben található gépeken.

Két új praktikus funkcióval növelte az EagleEyeOS Professional védelmi eszköztárát az SaveAs Rt. A fejlesztésnek köszönhetően immár nem kell attól tartani, hogy a cégnél felvonuló vállalkozó, vagy prezentációra érkező szállító csatlakoztatva laptopját a céges hálózathoz, olyan információkhoz jut, amiket nem kellene látnia.

„Az EagleEyeOS Professional szoftver Zone funkciója, a program által védett területet egységes egészként kezeli, és nem engedi, hogy az ott tárolt információt a hálózatra kívülről csatlakoztatott számítógép is megláthassa. Mindezt úgy éri el, hogy csak olyan gépről enged betekintést a fájlokba, amelyen szintén fut az EagleEyeOS Professional.” – magyarázta a fejlesztés lényegét Meksz Dezső, a társaság vezérigazgatója. Meksz szerint az EagleEyeOS Professional eddig is a legnagyobb tudású szoftver volt a belső munkatársak hanyagsága vagy szándékos adatlopása ellen védő céges szoftverek közül, de a Zone funkció minden megoldása annyira eredeti, hogy szabadalmaztatási eljárása már meg is kezdődött az Egyesült Államokban.

A másik új funkció, a Tároló Életút Követés (SLT) lehetővé teszi a rendszert üzemeltető számára, hogy az EagleEyeOS termékcsaláddal védett gépek között nyomon kövesse a külső adathordozók vándorlását, illetve a rajtuk végrehajtott fájlműveleteket. „Az adatlopás veszélye miatt a külső adathordozók házon belüli használatát sok cégnél egyszerűen megtiltják, vagy hardveres úton lehetetlenné teszik, holott ezek használata néha rendkívül praktikus.” – mondta Meksz, aki szerint kár volna végleg törölni a céges eszköztárból a pendrive-ot, a CD-t, az okostelefont vagy akár a fényképezőgépet, hiszen időnként minden korlátozás megbosszulja magát.

Az EagleEyeOS Professional 2.3 verziója azonosítja a készülékeket, és később is megismeri, ha azt a hálózat egy másik gépéhez kapcsolja. A program hardveres azonosítási képessége alapján pontosan megmutatja, hogy ki, mikor és melyik számítógépekre csatlakoztatta fel az eszközt, illetőleg azon milyen fájl műveleteket végzett.

A funkcióbeli bővülések mellett az új, 2.3-as verzió OEM licenc konstrukcióban is elérhetővé vált. Az EagleEyeOS OEM licencek forgalmazása szerződött partnereken keresztül, meghatározott hardver és/vagy szoftver eszközökkel együtt történik majd.

Mindezeken felül az EagleEyeOS Professional az egyes gépek védelmére kifejlesztett EagleEyeOS One-hoz hasonlóan mától 10 nyelven – a magyar mellett angol, német, francia, spanyol, olasz, orosz, japán, kínai és cseh változatban – is elérhető.Szólj hozzá!

További Laptop

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

SmartPhone

Tipp