Connect with us

technokrata

17˝-es MacBook Pro notebook az Apple-től

Laptop

17˝-es MacBook Pro notebook az Apple-től

A 2,16 GHz-es Intel Core Duo processzor köré épített új MacBook Pro modell akár ötször is gyorsabb lehet PowerBook G4 elődjénél.

Az új, 17”-es MacBook Pro modellbe az Intel Core Duo kétmagos processzor 2,16 GHz-es változata lett beépítve, mely a hatalmas számítási kapacitást alacsony teljesítményfelvétel és hőleadás mellett biztosítja. Új architektúrájának köszönhetően az új MacBook Pro akár ötször gyorsabb lehet a PowerBook G4 termékcsalád 17”-es modelljénél, ipari szabványok szerinti mérési módszerek szerint. A 17”-es MacBook Pro 667 MHz-es elő-oldali buszrendszerre épül, melynek sebessége az elődmodell négyszerese és akár 2 GByte 667 MHz-es DDR2 SDRAM tárat tartalmazhat, mely kétszeres tárkezelési sebességet kínál.

Minden új MacBook Pro, így a 17”-es modell is beépített iSight videó-kamerát tartalmaz, melynek elhelyezése ideálissá teszi videó-konferenciára, akár a mellékelt iChat AV szoftver segítségével rögtön az első bekapcsolás után is – vagy lehetőséget biztosít a felhőtlen kikapcsolódásra az Apple Photo Booth programja segítségével. Az Apple Remote távirányítóval és a szintén előre telepített Front Row szoftverrel a felhasználók kényelmesen, akár a nappaliban is élvezhetik és bemutathatják digitális fényképeiket, zenéiket, filmjeiket.

A MacBook Pro modellek – így az új, 17”-es változat is – fel lettek vértezve az Apple új MagSafe tápegység csatlakozójával, mely erő hatására könnyen kioldódó, mágneses illesztésével megakadályozza a számítógép véletlen lerántását az asztalról. Ha a baleset mégis megtörténne, a Sudden Motion Sensor gyorsulás-érzékelők még zuhanás közben biztonságos állapotba hozzák és leállítják a merevlemezt.

A professzionális mobil felhasználók igényeit szem előtt tartva az új, 17”-es MacBook Pro modell elődjénél 36%-kal fényesebb TFT képernyőt és nagy teljesítményű ATI Mobility Radeon X1600 PCI Express grafikus vezérlőt kapott, 256 MByte dedikált GDDR3 tárral kiegészítve. A tetszőleges irányú pörgetésre is alkalmas új ujjkövető megkönnyíti a nagy dokumentumok kezelését. A csatlakozási lehetőségeket FireWire 800 és 400 kapuk, három USB 2.0 kapu, optikai digitális hang be- és kimenet, valamint beépített Bluetooth 2.0+EDR és AirPort Extreme illesztők biztosítják.

Minden új MacBook Pro modell előre telepítve tartalmazza az Apple iLife ´06 multimédia programcsomagját, mely a digitális életstílus minden elemét felöleli az iPhoto, iMovie HD, iDVD, GarageBand, iTunes és iWeb komponensekkel. A teljesítmény kihasználása érdekében az iLife ´06 csomag minden eleme natív módon fut a MacBook Pro modellek Intel processzorain – éppen úgy, mint a Mac OS X 10.4.6 “Tiger”, a világ legfejlettebb operációs rendszere.

Az Intel Core Duo processzorra épülő új Apple számítógépekre már több mint 1500 natív alkalmazás áll rendelkezésre – és a lista folyamatosan bővül, ahogy olyan neves fejlesztők, mint az Adobe, a Quark vagy a Lotus bejelentik termékeik legújabb, Univerzális változatait.Szólj hozzá!

További Laptop

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle