Connect with us

technokrata

Sony T30: 7 megapixeles ultrakompakt – 3 colos LCD-vel

Laptop

Sony T30: 7 megapixeles ultrakompakt – 3 colos LCD-vel

Az élet zajlik – és nem mindig a legjobb megvilágításban. A Cyber-shot T30-as dupla technológiájával azonban (melyet elsőként a Cyber-shot T9-ben láthattunk) soha többé nem kell elmulasztani egyetlen képet sem.

Az új készülék tovább viszi a T9 már ismert jellemzőit, de nagyobb, 7,2 megapixeles valós felbontású Sony Super HAD CCD-vel, nagyobb érzékenységgel (ISO 1000), nagyméretű, 3 colos Clear Photo LCD plus képernyővel és még hosszabb, 420 felvételt biztosító STAMINA akkumulátor élettartammal kiegészítve. Ráadásul mindezek a tulajdonságok egy gyönyörű, keskeny, alumíniumból készült házban találhatók, melynek vastagsága kevesebb, mint 19 milliméter, és tömege csak 132 gramm.


A Cyber-shot T30 kétszeres technológiájának köszönhetően még kedvezőtlen körülmények, például rossz fényviszonyok között is magabiztosan fényképezhetünk, kiküszöbölve a képeket elhomályosító kézremegés kockázatát. A Super SteadyShot képstabilizátor és a nagyfokú érzékenység együttes alkalmazása révén akár vaku nélkül is éles, mégis sokkal természetesebb fényhatású képeket nyerünk, mint vakuval. Ráadásul a nehezen fényképezhető mozgó témák is abban a biztos tudatban kaphatók lencsevégre, hogy az elmosódás esélye minimális. Mindebben az optikai képstabilizátor úgy játszik szerepet, hogy automatikusan kompenzálja a kéz remegését és a rázkódásokat. Először is megméri a képet egyébként elhomályosító véletlen bemozdulást, feldolgozza az adatokat, majd az optikát hozzáigazítja a kiszámított eltéréshez. A Sony mérnökei úgy tervezték meg a rendszert, hogy a lehető legpontosabban alkalmazkodjon a készülék tartása közben jelentkező rezgésfrekvenciákhoz, szemmel látható módon csökkentve ezzel a kézremegés hatásait. Ez a jellemző MPEG VX Fine filmfelvételi üzemmódban is használható, a 2 másodperces önkioldó üzemmód pedig további segítséget jelent a kioldó gomb megnyomásakor jelentkező berázás kiküszöbölésében. Az elmosódás megakadályozásának másik eszköze a készülék nagyfokú érzékenysége, amely lehetővé teszi mozgó tárgyak elmosódásmentes fotózását, valamint azt, hogy mozgó pozícióból (például autóból menet közben) fényképezzünk le álló tárgyakat. Ez a szimpla képstabilizáló technológia alkalmazásával nem lenne lehetséges. Bár az érzékenység növelése önmagában a képzaj növekedését is maga után vonná, az újonnan kifejlesztett Clear RAW NR zajcsökkentésnek köszönhetően látványos javulást sikerült elérnünk a jel-zaj arány tekintetében. Ez az eredeti Sony algoritmusrendszer csökkenti a szín- és világosságzajt, lehetővé téve a jelentősen nagyobb érzékenységű (akár ISO 1000-es) fényképezést.

Így a kép kevesebb zajjal és finomabb részletekkel rögzíthető, ami különösen akkor előnyös, ha rossz fényviszonyok között kell fényképeznünk. A háromszoros optikai zoommal ellátott, kiváló minőségű Carl Zeiss Vario-Tessar objektív a készülék karcsúságát meghazudtoló minőségben készít el minden egyes képet. A gép keskeny kivitelezését az optika ˝összehajtott˝ felépítése teszi lehetővé, melynek révén a lencse és a prizma a készülékházon belül helyezkedhet el. S ha még erősebb nagyításra van szüksége, a fényképezőgép 6-szoros precíziós digitális zoommal és 14-szeres VGA Smart zoommal siet segítségére, melyekkel a közeli és távoli tárgyak speciális fotózása egyaránt megoldható. Az új közelkép / nagyító üzemmóddal akár 1 centiméteres távolságból is rögzítheti a kívánt tárgyat, az LCD-n pedig akár 3,5-szeres nagyításban is megnézheti őket.

A Cyber-shot T30-ba beépített Clear Photo LCD Plus technológia nagymértékben javítja az extraméretű (3 col, 7,5 centiméter) hibrid LCD felbontását és fényerejét, az NTSC-színarány 65 %-ra történt felemelése pedig valóban különleges színmegjelenítést eredményez. Ezenkívül az LCD egy olyan sima, tükröződésmentes réteget tartalmaz, amely jobb képminőséget biztosít, mint a hagyományos texturált rétegek, és hatékonyabban nyomja el a visszatükröződéseket, növelve ezáltal a képernyőkontrasztot, különösen a kinti, napsütéses fényviszonyok között.

A többféle választható lejátszási üzemmód és a négy gyárilag telepített háttérzene segítségével szinte életre kelnek a képek, ráadásul a tartozék Picture Package szoftverrel arra is van lehetőség, hogy saját zenével (MP3-fájlokkal vagy CD-ről készített felvételekkel) egészítse ki a dallamok listáját. S hogy még többet hozhasson ki emlékeiből, a készülék egy lépéssel továbbmegy: beúsztatott, nagyított és kicsinyített megjelenítéssel teszi valóban dinamikussá, filmszerűvé a bemutatót. A fotók nemcsak az LCD-n, hanem a csatlakoztatott televízió képernyőjén is megjeleníthetők, s a 16:9-es felvételi üzemmód segítségével szélesképernyős felvételek is készíthetők az ilyen képarányú tévékészüléken történő lejátszáshoz. A felvételek természetesen az opcionális Memory Stick Duo vagy Memory Stick PRO Duo kártyán is tárolhatók, melyről akár számítógépre, akár nyomtatóra egyszerűen átvihetők. Ezenkívül a készülék 58 MB-os belső memóriája gondoskodik arról, hogy helyhiány miatt soha többé ne kelljen elszalasztani egyetlen jó fotózási lehetőséget sem.Szólj hozzá!

További Laptop

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom