Connect with us

technokrata

Bemutatkozott az Intel vPro

Laptop

Bemutatkozott az Intel vPro

Az Intel vPro technológia nagyobb biztonságot, csökkenő költségeket és energiatakarékos működést biztosít.

Az Intel bemutatta új Intel vPro technológiáját, melyet a vállalatok számítógépparkjai számára fejlesztettek. Az új technológia jelentős változást hoz az asztali gépek biztonságot és kezelhetőséget érintő funkcióiban mindamellett, hogy figyelemre méltó energia-megtakarítást is eredményez.

A vállalatok rendszerei manapság olyan sokrétű gazdasági és biztonsági veszélyeknek vannak kitéve, mint például a vírusok, spyware-ek, személyi azonosítókkal és jelszavakkal történő visszaélések. Mindeközben az IT szakembereknek javítaniuk kell a folyamatok hatékonyságát és a vevőknek nyújtott szolgáltatások színvonalát is. Az Intel vPro technológia egy sor új innovációt és technológiát nyújt az üzleti élet szereplőinek, hogy a lehető legtöbbet hozzák ki erőforrásaikból, amellett, hogy a lehető leghatékonyabban használják fel a csökkenő informatikai költségvetésükben rendelkezésre álló keretet.

A vállalat bemutatta, hogy az Intel vPro technológia hogyan biztosítja mindezeket az előnyöket olyan együttműködések révén, amelyeket az Intel különböző, iparági vezető szoftvervállalatokkal, számítástechnikai szolgáltató cégekkel és PC gyártókkal kötött világszerte. Az Intel vPro a vállalat legújabb márkaneve és az első, amely az üzleti és IT-felhasználókat célozza.

Az Intel vPro technológiára épülő PC-k alapját az Intel Core mikroarchitektúrára épülő kétmagos processzorok képezik. A következő generációs, 64 bites mikroarchitektúrának köszönhetően számottevő teljesítménynövekedés és energiamegtakarítás érhető el, így javul a válaszadási képesség és a produktivitás is.
Az Intel vPro technológia többek között magában foglalja az Intel Active Management Technology (Intel AMT) és az Intel Virtualization Technology (Intel VT) második generációját. Az Intel VT integrálva lesz a kétmagos processzorba, míg a következő generációs Intel AMT az új platform lapkakészletébe lesz építve. Az Intel vPro márkanév által takart hardveres innovációk, az iparág legfejlettebb szoftver megoldásaival karöltve biztosítanak felülmúlhatatlan kezelhetőséget és biztonságot.

Az Intel AMT olyan lehetőséget nyújt a vállalatoknak, amivel csökkenthetik a számítógépek fenntartási költségeiket, irányíthatják, leltározhatják, diagnosztizálhatják és megjavíthatják a PC-ket, még akkor is, ha a rendszerek kikapcsolt állapotban vannak, vagy esetleg összeomlott az operációs rendszer vagy elromlott egy merevlemez. A második generációs Intel AMT használatával a vírusos PC elszigetelhető, mielőtt az bármilyen hatással lenne a hálózatra, valamint értesítheti is a rendszergazdát, ha a károkozót már eltávolították.

A PC-k biztonságának további növelése érdekében az Intel VT lehetővé teszi az egy PC-n belüli elhelyezkedő, de különálló, független környezetek működtetését, így az IT szakemberek létrehozhatnak egy a célorientált, az ˝átlagos felhasználó számára elronthatatlan rendszergazdai környezetet˝ – vagy partíciót, ahol bizonyos feladatok és tevékenységek teljesen függetlenül, a felhasználó elől elrejtve és teljesen elszigetelve futtathatók.

Az Intel vPro ágazati támogatásának bemutatásaként a Symantec, egy vezető ágazati informatikai vállalat, ma bejelentette biztonsági megoldás fejlesztéséről szóló együttműködési szándékát az Intellel, hogy a biztonságot fenyegető támadásokat a fő számítógépes rendszer körül egy elszigetelt környezetet létrehozva a kezeljék.

Az elkövetkezendő évek folyamán az Intel vPro technológiát támogató új alkalmazások és megoldások olyan globális szoftverforgalmazóknál lesznek elérhetők, mint az Adobe, Altiris, Avocent, Check Point, Cisco, Computer Associates, Hitachi JP1, HP OpenView, LANDesk, Lenovo, Lockdown Networks, Microsoft, Novell, Panorama SW, SAP, Skype, StarSoftComm, SyAM Software, Symantec és Zenith.

A vezetető számítástechnikai szolgáltató cégek szintén profitálhatnak az Intel vPro technológia beépített menedzselhetőségi tulajdonságaiból. A globális technológiai szolgáltató cégek, mint az Atos Origin, EDS és Siemens AG már korábban is sikeresen csökkentették az IT-költségeiket az Intel AMT segítségével, majd publikálták is az Intel AMT-alapú platformok idő- és költségtakarékos előnyeit.

Az Intel vPro alapú számítógépek része lesz az Intel legújabb integrált grafikai megoldása, amely megfelelő teljesítményt nyújt a legelterjedtebb üzleti alkalmazásokhoz és képes a Microsoft érkező Windows Vista operációs rendszerének új grafikus interfészét is teljes egészében megjeleníteni.

Az Intel vPro technológia az Intel Stable Image Platform programjának részét képezi, amely a kiszámítható átmenetre összpontosít. A vállalat ígérete szerint az Intel szoftverei és meghajtói a termék piacra dobását követően öt negyedéven át, változatlanok maradnak. A négy éve létező program lehetővé teszi a vállalatok számára a rendszer egyszeri minősítését ahelyett, hogy azt szoftveres vagy hardveres változások miatt újra és újra kelljen minősíteni.Szólj hozzá!

További Laptop

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tesztek

Gyakori témák