Connect with us

Hirdetés

technokrata

Újgenerációs Sun szoftverek

Laptop

Újgenerációs Sun szoftverek

A Sun Microsystems bejelentette a Sun Ray szoftvertermékek új generációját.

A Sun új, Sun Ray 2 és Sun Ray 2FS kliensgépei, valamint szoftverinfrastruktúrája biztonságos alternatívát kínálnak a támadásoknak és visszaéléseknek kitett, könnyen sebezhető asztali számítógépes rendszerekhez képest. A Sun Ray szoftver e negyedév végére várt legújabb verziója már tartalmazni fogja a Sun saját fejlesztésű, a Microsoft Windows környezethez való kapcsolódást biztosító Remote Desktop Protocoll (RDP) nevű kliensprogramját. Az RDP kliensprogram a Microsoft RDP-specifikációjára épül, amelyet a Sun még tavaly licencelt a redmondi óriástól.

Az új program bevezetésével a Sun Ray kliensgépekről elérhetővé válnak a Windows Terminal Services szolgáltatások. Az új Sun Ray szoftver átfogó infrastruktúrájával fokozott biztonságú Windows-, Linux- és Solaris- alkalmazásokat lehet elérhetővé tenni nagyszámú felhasználónak. A Sun Ray szoftver legfrissebb verziója új asztali gépes felügyeleti funkciókat is tartalmaz, amelyekkel a rendszergazdák a hálózaton keresztül biztonságos, ellenőrzött, nyílt forráskódú asztali gépes környezetet telepíthetnek a Sun Ray kliensgépekre.

Az új adminisztrátori eszközzel, a Solaris 10 alapú GNOME, Mozilla és StarOffice nyílt forráskódú asztali számítógépes környezetekből, egyszerű egérműveletekkel módosíthatók a jogosultságok és a beállítások. Ezzel a központi jogosultsági és szabályrendszerrel a vállalatok a jobb átláthatóság és az előírások szigorúbb betartása érdekében naplózhatják és név szerint nyomon követhetik az egyes felhasználók tevékenységét, és ezzel nagyobb fokú védelmet biztosíthatnak a saját szellemi tulajdonú vagy hasonló titkos adatoknak.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés