Connect with us

technokrata

Sony Bravia V: igazi színorgia!

Laptop

Sony Bravia V: igazi színorgia!

Az új Bravia V televízió terméksorozat áttörést jelent a színreprodukció terén.

A Sony Live Colour Creation technológia kitágítja a színek spektrumát a képernyőn: a piros és zöld színárnyalatok megjelenítésében látható jelentős javulás minden eddiginél természetesebbé teszi a látványt.


A képernyők színreprodukciójának vagy színskálájának kiszélesítése érdekében a V-sorozat újratervezte a hátsó megvilágítást. Az új, széles színskálájú (Wide Colour Gamut, WCG), hidegkatódos fénycső (Cold Cathode Fluorescent Lamp, CCFL) a Sony saját fejlesztése, amely az eredetileg Trinitron készülékekhez tervezett fénykibocsátó foszforokat alkalmaz. Ezek az elemek aktívan bővítik a háttérfény által kibocsátott piros és zöld komponenseket. Az LCD belsejében található, precízen beállított RGB-szűrőkkel karöltve a WCG-CCFL teljesen átalakítja a képernyő jellemzőit. Emellett a Live Colour Creation (Élő Színalkotás) részben a Bravia ENGINE rendkívüli teljesítményére építve javítja a jelet, még azelőtt hogy az a képernyőre vetítődne. A Bravia ENGINE által végzett intenzív, valós idejű, kockánkénti digitális feldolgozás látható módon emeli ki a színeket és a kontrasztot, és mentesíti a jelet a képminőséget romboló zajtól.

Maga a képernyő legalább ugyanennyire különleges: mindegyik a legújabb, 7. generációs gyártási technológiával készül, és S-PVA (Super Vertical Pattern Alignment) molekulavezérlést alkalmaz, melynek köszönhetően megnő a láthatóság szöge, és oldalirányból nézve sem fakulnak ki a színek. Ezenkívül az S-PVA a koromfeketétől a ragyogó fehérig minden árnyalatot megjelenítő hihetetlen, 1.300:1 kontrasztarányt biztosít. Az eredmény: részletesség, tisztaság és mélység. Audioteljesítmény szempontjából a V-sorozat szintén tökéleteset nyújt. A 100 %-ig digitális erősítés kiküszöböli a zajt (sistergést), a BBE Digital algoritmusok pedig abszolút tisztasággal adják vissza a párbeszédeket és a környezeti hangeffektusokat. Külön térhangrendszer felállítására nincs szükség, mivel az SRS TruSurround XT jelfeldolgozás körülölelő, virtuális térhangzást biztosít.

Beépített digitális tévétunerével (DVB) a sorozat minden modellje képes az ingyenes (free-to-air) digitális csatornák vételére. a HDMI- (High-Definition Multimedia Interface) csatlakozó segítségével pedig külső HDTV- és egyéb AV-források tartalma egyetlen kábelen keresztül átvihető a készülékre. Mindezt az összes funkció kezelésére alkalmas, ergonomikus és fejlett távvezérlő teszi teljessé, melyen az egyszerűség kedvéért viszonylag kevés kapcsoló található, s a gyakran használt funkciókhoz nagyobb méretű gombok tartoznak.

A Bravia V-sorozat 32, 40 és 46 colos képátlójú verzióban kerül a boltokba.Szólj hozzá!

További Laptop

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tesztek

Gyakori témák