Connect with us

Sony Bravia S: vadonatúj LCD televíziók

Laptop

Sony Bravia S: vadonatúj LCD televíziók

A most útjára bocsátott Bravia S sorozat az LCD televíziók fejlődésének legújabb szakaszát képviseli.

Fejlett képfeldolgozó és képernyő-technológiája új szabványt állít fel a vizuális élmények terén. Leglátványosabb jellemzője a 7. generációs LCD-panel, mely számos alapvető fontosságú előnnyel rendelkezik a standard képernyőkhöz képest. De ugyanígy a ˝színfal˝ mögött is fontos dolgok történnek: a Bravia ENGINE nagyfelbontású képfeldolgozó folyamatosan végzi a bemeneti jel finomítását és javítását. Az S-sorozat által kínált, első ránézésre is széles láthatósági szög a fejlett S-PVA (Super Patterned Vertical Alignment) technológia1 eredménye. Hatására a kép akár 178 fokos szögben bárhonnan nézhető, s a színek még oldalról is gazdagon és fényesen láthatók. A korábbi képernyők sokszor nehezen birkóztak meg azzal, hogy a szürke és pasztellszínek oldalirányból is hűek legyenek, az S-PVA azonban megoldotta ezt a problémát és fenntartja a színek telítettségét is. Ugyancsak ennek a technológiának köszönhető a magas, 1.200:1 kontrasztarány, amely a feketét igazi mélységében és a fehéret igazi ragyogásában adja vissza – igazságot szolgáltatva a kettő közöttieknek is.


A valószerűség érzését tovább fokozza a 8 milliszekundumos reakcióidő, melynek hatására a kép borotvaéles és egyenletes mozgású lesz. Így az S-sorozat remekül érvényesül dinamikus sportesemények vagy akciójelenetek megjelenítésekor. Ahogy már említettük, az S-sorozat teljesítményének kulcsa maga a képernyő, illetve a Sony által kifejlesztett egyedülálló Bravia ENGINE. Ez a képfeldolgozó valójában úgy működik, mint egy mindennel felszerelt digitális stúdió: egyszerre több, valós idejű feldolgozási műveletet hajt végre, melyek drámai javulást eredményeznek a kép minőségében még mielőtt az kivetítődne a képernyőre. Komplex zajcsökkentő eljárások, az alacsony kontrasztú képek feljavítása kristálytiszta képekké, valamint az egyes képkockák kék, zöld és fehér színeinek feldolgozása hozza létre azt a színhűséget, pontosságot, élénkséget és kontrasztot.

Kevés haszna lenne azonban mindennek a látványélménynek, ha nem párosulna hozzá ugyanilyen kimagasló audioteljesítmény. A Bravia S-sorozat 100 %-ig digitális erősítése zaj- és sistergésmentes hangot, SRS TruSurround XT technológiája pedig gazdag és átható térhangzást nyújt a beépített sztereó hangszórókon keresztül. Ez a módszer anélkül hoz létre többcsatornás térhangot, hogy külön hangsugárzórendszert kellene felállítani hozzá. A párbeszédek és egyéb környezeti hangeffektusok abszolút tisztaságáról az SRS TruSurround XT-t kiegészítő BBE Digital hangjavító technológia gondoskodik.

A HD-képes S-sorozat támogatja mind a 1080i, mind a 720p HD-jelet. Ezenkívül minden modell kiváló minőségű beépített digitális tévétunerrel készül, mellyel foghatók az ingyenes (free-to-air) digitális csatornák adásai. Minden S-sorozatú készülék rendelkezik HDMI- (High-Definition Multimedia Interface) bemenettel, melyen keresztül tömörítetlen digitális audio- és videojelek vételére képes olyan külső eszközökről, mint például a HDTV-s set-top box. Az extra HD15-bemenet számítógépek csatlakoztatását teszi lehetővé, teljes körű kompatibilitással.

A sorozat 32, 40 és 46 colos képátlójú verzióban kerül a boltokba.Szólj hozzá!

További Laptop

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom