Connect with us

technokrata

Újgenerációs Sun hardverek

Laptop

Újgenerációs Sun hardverek

A Sun Microsystems bejelentette a Sun Ray hardvertermékek új generációját.

A Sun Ray termékcsalád akár 4 Wattal is működő új tagjai alacsony költségükkel és nagy teljesítményükkel teljesen új szintet képviselnek a biztonságos és környezetbarát ˝vékonyklienses˝ rendszerek terén, és immár támogatják a Windows asztali gépes környezetet is. A Sun új, Sun Ray 2 és Sun Ray 2FS kliensgépei, valamint szoftverinfrastruktúrája biztonságos alternatívát kínálnak a támadásoknak és visszaéléseknek kitett, könnyen sebezhető asztali számítógépes rendszerekhez képest.

A Sun Ray kliens olyan asztali gépes megoldást biztosít, amely a legtöbb ˝kövér˝ PC-s ügyfélkörnyezethez viszonyítva kisebb karbantartási, frissítési és üzemeltetési költséggel jár. A Java Card technológiára épülő intelligens kártyával működő felhasználóazonosítás a kiszolgáló alapú infrastruktúrán keresztül történik, amelynek fejlett védelmi funkcióival a Sun Ray kliensgépek asztali környezete gyakorlatilag teljes körű védelmet élvez a vírustámadásokkal szemben.

Új Sun Ray kliensgépek
Az új Sun Ray 2 és Sun Ray 2FS kliensek a kormányzati, pénzügyi és vállalati szektorban világszerte jól bevált Sun Ray architektúrára épülnek. Az olcsó és kis helyigényű Sun Ray 2 és az igen biztonságos, nagy felbontású, kettős videokimenettel rendelkező Sun Ray 2FS modellek jelentősen kibővítik az olcsóbb és a nagyobb teljesítményű kliensgépek piacán rendelkezésre álló eddigi kínálatot. Az új Sun Ray 2 kliensek csúcstechnológiás, a legszigorúbb katonai követelményeknek is megfelelő biztonsági funkciókkal, a perifériás portok teljes választékával, valamint beépített intelligenskártya-olvasóval rendelkeznek.

A környezetbarát Sun Ray 2 legfőbb előnye a nagyon alacsony, jellemzően mindössze 4 wattos áramfogyasztás, ami szinte elhanyagolható egy átlagos PC 80 wattos energiafelvételéhez képest. A Sun Ray 2FS modellen kettős monitorport található, amivel két monitor egyetlen képernyőfelületként használható. Ez utóbbi funkcióval nemcsak a költségek csökkenthetők, hanem növelhető a szoftverfejlesztők, a biztonsági kormányzati alkalmazottak és az egyéb igényes felhasználók hatékonysága. A Sun Ray 2FS beépített üvegszálas portja tovább növeli a biztonságot.

A Sun Ray 2FS kliensgépek mindkét monitoron 1.920×1.200 pixeles maximális képernyőfelbontást biztosítanak, ami a vékonykliensek piacán a nagy gyártók által jelenleg kínált legnagyobb felbontás, és tökéletesen megfelel a kormányzati, illetve az elektronikai tervezési alkalmazások követelményeinek. A Sun Ray 2 és a Sun Ray 2FS modellek a korábbiaknál jobban felügyelhetők, ugyanakkor kevesebb áramot fogyasztanak, így a vállalatok az asztali számítógépek felügyeleti problémái nélkül teljes képernyős Windows, Linux vagy Solaris környezetet valósíthatnak meg.

A Sun Ray 2 és Sun Ray 2FS modellek már most megrendelhetők a Sun bármely értékesítési csatornáján keresztül. A Sun Ray 2 listaára 249 dollár, a Sun Ray 2FS-é pedig 499 dollár.Szólj hozzá!

További Laptop

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tesztek

Gyakori témák