Connect with us

Hirdetés

technokrata

Újgenerációs Sun hardverek

Laptop

Újgenerációs Sun hardverek

A Sun Microsystems bejelentette a Sun Ray hardvertermékek új generációját.

A Sun Ray termékcsalád akár 4 Wattal is működő új tagjai alacsony költségükkel és nagy teljesítményükkel teljesen új szintet képviselnek a biztonságos és környezetbarát ˝vékonyklienses˝ rendszerek terén, és immár támogatják a Windows asztali gépes környezetet is. A Sun új, Sun Ray 2 és Sun Ray 2FS kliensgépei, valamint szoftverinfrastruktúrája biztonságos alternatívát kínálnak a támadásoknak és visszaéléseknek kitett, könnyen sebezhető asztali számítógépes rendszerekhez képest.

A Sun Ray kliens olyan asztali gépes megoldást biztosít, amely a legtöbb ˝kövér˝ PC-s ügyfélkörnyezethez viszonyítva kisebb karbantartási, frissítési és üzemeltetési költséggel jár. A Java Card technológiára épülő intelligens kártyával működő felhasználóazonosítás a kiszolgáló alapú infrastruktúrán keresztül történik, amelynek fejlett védelmi funkcióival a Sun Ray kliensgépek asztali környezete gyakorlatilag teljes körű védelmet élvez a vírustámadásokkal szemben.

Új Sun Ray kliensgépek
Az új Sun Ray 2 és Sun Ray 2FS kliensek a kormányzati, pénzügyi és vállalati szektorban világszerte jól bevált Sun Ray architektúrára épülnek. Az olcsó és kis helyigényű Sun Ray 2 és az igen biztonságos, nagy felbontású, kettős videokimenettel rendelkező Sun Ray 2FS modellek jelentősen kibővítik az olcsóbb és a nagyobb teljesítményű kliensgépek piacán rendelkezésre álló eddigi kínálatot. Az új Sun Ray 2 kliensek csúcstechnológiás, a legszigorúbb katonai követelményeknek is megfelelő biztonsági funkciókkal, a perifériás portok teljes választékával, valamint beépített intelligenskártya-olvasóval rendelkeznek.

A környezetbarát Sun Ray 2 legfőbb előnye a nagyon alacsony, jellemzően mindössze 4 wattos áramfogyasztás, ami szinte elhanyagolható egy átlagos PC 80 wattos energiafelvételéhez képest. A Sun Ray 2FS modellen kettős monitorport található, amivel két monitor egyetlen képernyőfelületként használható. Ez utóbbi funkcióval nemcsak a költségek csökkenthetők, hanem növelhető a szoftverfejlesztők, a biztonsági kormányzati alkalmazottak és az egyéb igényes felhasználók hatékonysága. A Sun Ray 2FS beépített üvegszálas portja tovább növeli a biztonságot.

A Sun Ray 2FS kliensgépek mindkét monitoron 1.920×1.200 pixeles maximális képernyőfelbontást biztosítanak, ami a vékonykliensek piacán a nagy gyártók által jelenleg kínált legnagyobb felbontás, és tökéletesen megfelel a kormányzati, illetve az elektronikai tervezési alkalmazások követelményeinek. A Sun Ray 2 és a Sun Ray 2FS modellek a korábbiaknál jobban felügyelhetők, ugyanakkor kevesebb áramot fogyasztanak, így a vállalatok az asztali számítógépek felügyeleti problémái nélkül teljes képernyős Windows, Linux vagy Solaris környezetet valósíthatnak meg.

A Sun Ray 2 és Sun Ray 2FS modellek már most megrendelhetők a Sun bármely értékesítési csatornáján keresztül. A Sun Ray 2 listaára 249 dollár, a Sun Ray 2FS-é pedig 499 dollár.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés