Connect with us

technokrata

Nagy teljesítményű digitális sokszorosítás

Laptop

Nagy teljesítményű digitális sokszorosítás

A Ricoh a Priport HQ9000-rel bővítette digitális sokszorosító termékkínálatát.

A berendezés eredményesen kezeli a nagy példányszámú sokszorozási feladatokat, ugyanakkor utolérhetetlenül előnyös a költségek, a gyorsaság és a megbízhatóság terén.


A Ricoh az idén éppen 20 esztendeje, 1986-ban Priport néven fejlesztette ki a világ első digitális stenciles sokszorosító rendszerét. A megjelenését tekintve lézernyomtatóra emlékeztető eszköz a másológépek kényelmével és az ofszet nyomdagépek tartósságával ötvözi a sokszorosítókra jellemző gazdaságosságot. A hagyományos stencilgépeknél jóval korszerűbb és jobb minőségű sokszorosításra alkalmas berendezések legfőbb előnye a másolókhoz képest a sebességük, terhelhetőségük, illetve a sokszorosítás alacsony önköltsége.

A normál másoláshoz túl nagy, az ofszet nyomtatáshoz pedig túl kicsi példányszámú feladatokhoz tervezett rendszerek megfizethető árú alternatívát kínálnak: oldalköltségük annál alacsonyabb, minél több másolat készül az eredetiről. A sokszorosítók vízbázisú festéket használnak, amely hamar szárad, így nincs szükség fixálásra, illetve beégetésre, mint a lézernyomtatók esetében.

A dokumentumok mellett ma már nagy, 300, illetve 600 dpi felbontású képeket is lehet sokszorosítani a Priport gépekkel, és a dobegység cseréjével akár többszínű nyomat is előállítható. A Priport HQ9000 segítségével kiváló minőségű – fotókat és grafikákat – tartalmazó dokumentumok készíthetők. A nagy teljesítményű sokszorosítóval óránként akár 8100 A/4-es oldal sokszorosítható, egy hónapban pedig akár 250 ezer oldal is. A sokszorosító B/4-től A/3 méretig 210 grammos papírt is kezel.

Hálózatra csatlakoztatva a Priport rendszerek nagy teljesítményű nyomtatóként is használhatók. Sokféle nyomtatási anyaggal is könnyedén elboldogulnak, – az egészen könnyűtől a nehéz papírokig – így például névjegykártyapapírral, borítékokkal, önátíró papírral és különleges anyagokkal.

A digitális sokszorosítás megjelenése óta a költségek, a sebesség és megbízhatóság terén adott kivételes előnyök számos, dokumentumokat házon belül nagy volumenben előállító céget ösztönöztek az új technológia alkalmazására. Az oktatási, kormányzati, önkormányzati és egészségügyi intézményeknél ma már mindennapos a digitális sokszorosítók használata. A digitális sokszorosítás a professzionális nyomdai környezetekben is jelentős előnyökkel jár.Szólj hozzá!

További Laptop

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tesztek

Gyakori témák