Connect with us

Hirdetés

technokrata

Laptop

DivX 6.2.1

Megújult a videotömörítés egyik etalonja.

Lassan egy éve, hogy bejelentette a Divxnetworks: videotömörítési eljárásuk immár a 6-os verziónál tart. A kis San Diego-i vállalat műszaki vezetője, Jordan Greenhall még tavaly nyár elején közölte, hogy az új változat teljes mértékben együttműködik azokkal a DVD-lejátszókkal, melyek DivX formátumú videoállományok megjelenítésére is képesek. Greenhall szerint a hatos DivX jobb teljesítménnyel, látványvilággal és szélesebb együttműködési képességekkel rendelkezik, mint minden más videotechnológia a piacon.

A marketingszövegnél bizonyára mindenkit jobban érdekel, mitől más a hatos változat. A DivX fejlesztői már régóta arra törekednek, hogy ne csak az underground file-cserélők között legyen népszerű a formátum, hanem a kiadók is támogassák. Ezt elősegítendő, olyan eszközökkel egészítették ki a csomagot, amelyekkel például lehetővé válik a többnyelvűség támogatása – nemcsak feliratozás, hanem több hangsáv egyszerű alkalmazásával is. A hatos változat támogatja a DVD-knél megszokott menük készítését, megjelenítését.

Fejlesztői szerint az ötös verzióhoz képest, változatlan minőségi beállítások mellett, akár 40 százalékkal kisebb méretű videofile-okat is elő lehet állítani. Jerome Rota, azaz Gej, a formátum létrehozója elárulta, hogy ehhez például az új képelemzési technikák, illetve a zajszint csökkentése járult hozzá. Megváltozott az elnevezés is: a korábban Free verzióként ismert DivX a hatos változattól kezdve DivX Play Bundle névre hallgat, míg a Pro változatból DivX Create Bundle lett.

A szoftver két változata letölthető a Terminal Download adatbázisából (is).



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés