Connect with us

technokrata

Microsoft Imagine Cup 2006 – közeleg az országos döntő

Laptop

Microsoft Imagine Cup 2006 – közeleg az országos döntő

A Microsoft ismét versenyre szólította a hazai egyetemistákat és főiskolásokat, hogy az Imagine Cupon bebizonyíthassák: ők a legjobb programozók, a legkreatívabb filmrendezők, vagy épp a legtehetségesebb grafikai tervezők.

A Microsoft idén immár negyedik alkalommal rendezi meg Imagine Cup elnevezésű nemzetközi versenyét, melynek célja, hogy segítsen a diákoknak ötleteik kifejlesztésében, alkalmat teremtsen tudásuk megmérettetésére, és megmutassa számukra a számítástechnika és a technológia segítségével elérhető lehetőségek széles spektrumát. A 2006-os Imagine Cupra összesen hat – egy offline és öt online – kategóriában több száz hallgató nevezett. Az idei téma: “Képzelj el egy világot, ahol a technológia segítségével egészségesebben élhetünk”

Jelenleg zajlanak a helyi fordulók, az országos döntő április 19-én lesz a Jövő Házában. Május 7-10. között rendezik a közép-kelet európai selejtezőt Mariborban, ahonnan a legjobbak eljuthatnak Indiába, az Imagine Cup 2006 döntőjére.

A 2003-ban indult Imagine Cup mára a világ egyik legnagyobb, diákoknak szóló technológiai versenyévé nőtte ki magát. A 2005-ös megmérettetésen összesen 92 ország, közel 17.000 diákja vett részt. A 2005-ös Imagine Cup sikereket hozott a magyar versenyzők számára, ugyanis Csóka Endre, az ELTE másodéves hallgatója, Európából egyedüliként, a második legmagasabb pontszámmal bejutott az algoritmus verseny Japánban rendezett döntőjére. Idén a szoftverfejlesztés országos döntőjében a sikeres intézményi elődöntők után 6 felsőoktatási intézmény és egy középiskola csapatai fognak versenyezni.

Az idei Imagine Cupra a következő kategóriákban mérik össze tudásukat a résztvevők:
1. Szoftverfejlesztés
2. Algoritmus
3. Rövidfilm
4. Információs technológia (IT)
5. Project Hoshimi
6. Grafikai tervezésSzólj hozzá!

További Laptop

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tesztek

Gyakori témák