Connect with us

technokrata

Apple Remote Desktop 3

Laptop

Apple Remote Desktop 3

A hálózati adminisztrációs csomag legújabb változata már az Intel-alapú Mac gépekhez van hangolva.

Az Apple bemutatta az Apple Remote Desktop 3 szoftvert, a hálózati adminisztrációs csomag harmadik generációs, legújabb változatát. A Spotlight, Dashboard és Automator technológiákra, valamint a Mac OS X 10.4 „Tiger” operációs rendszer sok más újdonságára építő Apple Remote Desktop 3 több mint 50 új rendszer-adminisztrációs szolgáltatást kínál, valamint immár univerzális alkalmazás – azaz az új, Intel-alapú Mac gépekhez lett hangolva.

Az Apple Remote Desktop 3 szoftver számtalan új szolgáltatást kínál; többek között hálózaton keresztül történő Spotlight távoli keresések lehetőségét, 30 új Automator rutint, egy új Dashboard elemet, mely leegyszerűsíti a távoli Mac gépek felügyeletét; valamint az AutoInstall funkciót, mely a csak időszakosan elérhető mobil számítógépek számára is lehetővé teszi az önműködő, centralizált szoftver-disztribúciót. Érdemes még kiemelni a további újdonságokat is:
– System Status Indicator fények, melyek egy pillantásra áttekinthetővé teszik több Mac állapotát
– Power Copy másolás, mely akár kétszeres gyorsaságot is biztosít a korábbi változatokhoz képest
– Remote Drag & Drop valamint Remote Copy & Paste az információ gyors szétosztása érdekében
– Naplóállományok, melynek segítségével a műveletek könnyedén ismételhetők
– Virtuális függöny, mellyel a távoli rendszer felhasználója elől elrejthetjük saját képernyőjét, ha biztonsági szempontból érzékeny paramétereket kell beállítani,
– Program és felhasználói szintű statisztikák a jogszerű szoftverhasználat felügyelete céljából
– Meghatározott kritériumok szerint működő Smart Computer List összeállítások
– 128-bites AES titkosítás lehetősége a hálózati adatcseréhez

Az Apple Remote Desktop 3 szoftver használatához Mac OS X 10.3.9, vagy az operációs rendszer újabb változata szükséges; 10.4.6, vagy újabb ajánlott. A Mac hálózat elemei között IP kapcsolat szükséges, Ethernet, AirPort vagy FireWire csatlakozáson keresztül. Az Apple Remote Desktop 3 szoftver megrendelhető a hivatalos magyarországi Apple viszonteladóknál.Szólj hozzá!

További Laptop

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tesztek

Gyakori témák