Connect with us

technokrata

Összefogás az árvízkárosultak javára

Laptop

Összefogás az árvízkárosultak javára

Segélyvonalat indít a hazai belvíz- és árvízkárok enyhítésére a UPC és a Monortel.

2006. május 5-éig a UPC Magyarország Kft. és a UPC-csoporthoz tartozó Monor Telefon Társaság ismét üzembe állítja a 1749-es Segélyvonalat a hazai belvíz és árvíz károsultjain segíteni szándékozó telefon-előfizetői számára. A 1749-es szám felhívásával a kábeles UPC Telefon és a Monortel ügyfelei hívásonként 200 forinttal járulhatnak hozzá a károk enyhítéséhez, a helyreállításhoz és a károsultak megsegítéséhez. A telefonálóktól befolyó összeget a UPC és az MTT megduplázza. Az adományokat a Magyar Vöröskereszt juttatja el a rászorulókhoz.

A Magyar Vöröskereszttel együttműködve a UPC Magyarország Kft. és a UPC-csoporthoz tartozó Monor Telefon Társaság Rt. (Monortel, MTT) ismét lehetővé teszi saját telefon-előfizetői számára, hogy egy-egy telefonhívással segítséget nyújthassanak a magyarországi rendkívüli mértékű belvíz és árvíz károsultjainak, illetve támogathassák a helyreállítási munkálatokat. A 1749-es hívószámú Segélyvonal legutóbb bő egy évvel ezelőtt üzemelt, a dél-kelet ázsiai térségben bekövetkezett cunami katasztrófa károsultjainak megsegítése érdekében. A kábeltelevíziós hálózatokon működő UPC Telefon szolgáltatás és a Pest megyei 29-es körzetben szolgáltató Monortel előfizetői a 1749-es számot felhívva, hívásonként 200 forintnyi adománnyal járulhatnak hozzá a segélyakcióhoz. A UPC Telefon Segélyvonalán befolyó összeget a UPC és az MTT megduplázza, azaz ugyanannyi adományt maga is hozzátesz a segélyhez, mint amennyit előfizetői szánnak erre a célra.

A Magyar Köztársaság Kormánya az árvízi helyzetre tekintettel 2006. április 4-én 12 pontból álló cselekvési programot fogadott el. Ebben a Magyar Köztársaság Kormánya felkérte a Települési Önkormányzatok Országos Szövetségét, hogy közvetítsen az árvízzel veszélyeztetett települések és a helyi önkormányzatok valamint a kistérségekbe tömörült önkormányzatok között. A TÖOSZ a felkérést vállalta és felhívással fordul a magyar önkormányzatokhoz az árvízzel veszélyeztetett települések támogatása érdekében.

Mindemellett a Belügyminiszter, a Regionális Fejlesztésért és Felzárkóztatásért Felelős Tárca Nélküli Miniszter és a TÖOSZ arra kérte a természeti katasztrófával nem veszélyeztetett települési önkormányzatokat, hogy önállóan vagy kistérségekbe tömörülve nyújtsanak segítséget egy-egy árvízzel veszélyeztetett településnek. A kezdeményezés célja, hogy minden egyes veszélyeztetett településnek legyen egy partner helyi önkormányzata illetve olyan partner kistérsége, melyben résztvevő önkormányzatok közössége a felmerült igények figyelembevételével segítséget tud nyújtani. A segítségnyújtás formái között nem elsődlegesen pénzügyi támogatásra, hanem technikai segítségre, illetve élő munkával való közvetlen részvételre számítanak. A kialakuló támogatási, partneri kapcsolat révén az árvíz levonulását követő helyreállítási munkálatokban is számítanak az együttműködésre.

Az országos megmozduláshoz csatlakozva az Invitel Távközlési Szolgáltató Rt. körzeteiből (24, 25, 27, 28, 33, 57, 62, 63 és 88-as) is hívható a rendkívüli magyarországi árvíz és belvíz károsultjainak megsegítésére létrehozott 1749-es hívószámú adományvonal.Szólj hozzá!

További Laptop

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom