Connect with us

technokrata

Magyar multi születik

Laptop

Magyar multi születik

Nemzetközi terjeszkedésbe kezd az AAM Csoport.

Nemzetközi terjeszkedésbe kezd az egyik legnagyobb független magyar vezetési és informatikai tanácsadónak számító AAM. A tavalyi évet közel 38%-os bevétel növekedéssel záró vállalatcsoport külföldön elsőként Romániában nyitott irodát.

2,322 milliárdos árbevétellel zárta 2005-ös pénzügyi évét Magyarország egyik legnagyobb független tanácsadó cége. Az AAM Vezetői Informatikai Tanácsadó zRt.-ből, valamint a cég 100%-os tulajdonában lévő AAM Technologies Kft.-ből álló vállalatcsoport a legjelentősebb növekedést a banki és pénzügyi szektorban érte el. A siker többek közt olyan innovatív megoldásoknak köszönhető, mint a saját fejlesztésű System Architecture Management Utility (SAMU architektúra modellező eszköz), mely számos hazai pénzintézetnél került bevezetésre. Ezen kívül az AAM az állami és önkormányzati projektek területén jelentős tapasztalatokkal rendelkező KDBR Consulting Kft. 2005 végén aláírt felvásárlásával tovább erősítette vezető pozícióját az állam- és közigazgatási szektorban is.

A növekedés zavartalanságának biztosítására a vállalatcsoport 15%-kal, 156 főre növelte munkavállalói létszámát. Ezzel párhuzamosan az AAM Vezetői Informatikai Tanácsadó zRt. – ISO minősített folyamatainak kiegészítésével – információvédelmi irányítási rendszert alakított ki. Ezt követően 2005 augusztusában – a magyarországi vezetési tanácsadók közül az elsők között – megszerezte a nemzetközi BS7799-2-nek való megfelelést igazoló információbiztonsági tanúsítványt.

Nemzetközi porondon

Az AAM dinamikus növekedésében már külföldön végzett tevékenysége is szerepet játszott, így hosszú előkészítő munka és számos sikeres külföldi projekt tapasztalata alapján a vállalatvezetés úgy döntött, hogy a külföldi terjeszkedést középpontba helyező középtávú stratégiájához illeszkedve nemzetközi vállalatcsoport létrehozásába kezd.

„2003-ban megfogalmaztuk jövőképünket: egy olyan Budapest-központú, nemzetközi tanácsadó cég képét, amely függetlenségét és sajátos kultúráját megőrizve aknázza ki az ügyféloldali tanácsadás lehetőségeit – ügyfelei számára a sikert, bővülő tulajdonosi és munkatársi köre számára pedig a folyamatos fejlődés élményét biztosítva” – mondta dr. Kornai Gábor, az AAM elnök-vezérigazgatója.

A nemzetközi terjeszkedés első lépcsőjeként az AAM Romániában, Bukarestben hozott létre leányvállalatot, ahol már korábban is számos jelentős megbízást – például a romániai Statisztikai Hivatalnál, a Vámhatóságnál, az Informatikai és Hírközlési minisztériumnál, a Katasztrófavédelmi Főfelügyelőségnél, illetve az OTP Romániánál – nyert el.

„2005-ös árbevételünk közel 16 százaléka külföldön végzett tanácsadói tevékenységünkből származott, melynek jelentős részét Romániában realizáltuk. Így elérkezettnek láttuk az időt a nemzetközi terjeszkedés támogatása érdekében korábban stratégiai szinten már megfogalmazott célunk, a helyi jelenlét gyakorlati megvalósítására” – mondta Lengyel Csaba, az AAM nemzetközi üzletfejlesztési igazgatója.

A romániai irodanyitás az AAM külföldi terjeszkedésének első lépcsője, melyet a jövőben újabb képviseletek létrehozása követ, továbbra is saját forrásból finanszírozva. A vállalat a tudatos és tervezett növekedés eredményeként 2006-ban a 3 milliárdos árbevétel elérését tűzte ki célul.Szólj hozzá!

További Laptop

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle