Connect with us

technokrata

iPodról és pendrive-ról szól a zene a kocsikban

Laptop

iPodról és pendrive-ról szól a zene a kocsikban

Április elején új termékcsaláddal jelent meg a piacon az autós MP3 átalakítás vezető cége, a Dension Kft.


Az ice>Link Gateway néven bevezetésre kerülő újdonság tovább bővíti a cég korábbi termékeinek már megszokott funkcióit, így tökéletes hangminőségben viszi át az Apple iPod által tárolt zenei fájlokat a gépkocsi saját hangrendszerére. Emellett azonban a 199 eurós induló ártól kapható Gateway lehetővé teszi további eszközök használatát is a beépített USB csatlakozón keresztül. Így a készülék már akár egy pendrive vagy egy azzal egybeépített MP3 lejátszó MP3, AAC vagy OGG formátumú zenei tartalmát is képes lejátszani. A Dension a 2005-ös Innovációs Nagydíj pályázaton elnyerte az Informatikai És Hírközlési Minisztárium Innovációs Nagydíját.

A család belépőmodellje a Gateway 300 az említett funkciók mellett analóg hangbemenettel is rendelkezik és – amennyiben a fejegység támogatja – képes az ID3 adatok megjelenítésére is. A következő lépcsőfokot jelentő Gateway 400 további pluszként lehetőséget ad az autóban már meglévő CD-tár további használatára is manuális váltással. Még tovább megy a Gateway család csúcsmodellje, az 500, amely a legújabb, optikai csatlakozással ellátott autókban alkalmazható. Ehhez illeszkedik a professzionális megjelenést nyújtó acéltokozás. Ez utóbbi várhatóan 399 eurós áron lesz megvásárolható – a Nyugat-Európában és hazánkban egyidőben lezajló – bevezetés után.

Kiss Sándor, a Dension értékesítési igazgatója az újdonság bevezetését az autóipar folyamatos fejlődésével magyarázza. Mind több technikai vívmány vonul be a szobai szórakoztatóelektronika és a számítástechnika tárházából a gépkocsikba, mely megkívánja egy olyan professzionális eszköz kifejlesztését, ami ezeket képes az autó fejegységéhez, illetve hangrendszeréhez csatlakoztatni.

˝Általában és a Gateway termékcsalád fejlesztése során konkrétan is az okozza problémát, hogy a létező szabványok ellenére valójában minden eszköz más és más, ezért a fejlesztői munka érdemi része nem az algoritmusok kitalálása és programozása, hanem a kompatibilitások megteremtése például szinte minden egyes autó típushoz és több pendrive típushoz˝ – nyilatkozta a fejlesztéssel kapcsolatban Kiss Sándor.Szólj hozzá!

További Laptop

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tesztek

Gyakori témák