Connect with us

technokrata

IHM: Téves tájékoztatás

Laptop

IHM: Téves tájékoztatás

Az IHM közleménye.

„A Magyar Televízió egyik választási műsorában április 4-én a Fidesz frakcióvezető-helyettese minden valóságot nélkülöző adatokat közölt a számítógép ellátottsággal kapcsolatban. Pokorni Zoltán nem mondott igazat, amikor azt állította, hogy az elmúlt négy év alatt ez a szám nem változott. Ezzel szemben felhívjuk a figyelmét, hogy az előző ciklus végén a háztartások 22%-ban volt PC, ma pedig száz háztartásból 41-ben van.

A számítástechnikai eszközök elterjesztése érdekében bevezettük a Sulinet-Expressz, a munkavállalói PC kedvezmény konstrukciót. Adókedvezménnyel támogattuk a szélessávú Internet-infrastruktúra építését és meghatározott célcsoportok esetében az Internet használatát.

2002-ben a háztartások mindössze 7%-a rendelkezett Internet-előfizetéssel. Ennek döntő többsége keskenysávú (dial-up) szolgáltatás, jellemzően a városokban.

A ciklus végére elértük, hogy a háztartások több, mint 22%-a csatlakozik a világhálóra, több mint fele szélessávon.

Felhívjuk továbbá a képviselő úr figyelmét, hogy mint az a fenti sorokból is kiderül, a Sulinet-Expressz egy adókedvezmény. Ezért azt eladni nem lehet.

Az informatikai minisztérium készséggel ad a jövőben is felvilágosítást a hazai információs társadalom aktuális mutatóiról, mindazokról a programokról, amelyeket ennek megalapozása és kiterjesztése érdekében indítottunk.”Szólj hozzá!

További Laptop

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tesztek

Gyakori témák