Connect with us

technokrata

Hat új kompakt DVD-kamkorder a Sony-tól

Laptop

Hat új kompakt DVD-kamkorder a Sony-tól

2006-ban a Sony Europe hat új kompakt készülékkel bővíti DVD Handycam sorozatát, így kívánva megkönnyíteni a mindenki számára egyénileg legmegfelelőbb kamkorder kiválasztását.

A 2005-ben új kategóriaként megjelent DVD-s kézikamerák sikeres bevezetése után, melyek az egyszerű felvételkészítés, visszajátszás és továbbítás területén jelentettek előrelépést, a Sony most tovább bővíti termékkínálatát a DVD505E, DVD405E DVD404E, DVD304E, DVD205E és DVD105E modellekkel.


DCR-DVD405E/505E
Ez a modell a ClearVid CMOS érzékelőnek és a továbbfejlesztett képfeldolgozó processzornak (Enhanced Imaging Processor) köszönhetően nagyfelbontású, elmosódásmentes, és még gyenge megvilágítás mellett is jobb képminőséget kínál. A ClearVid CMOS szenzort szélesebb dinamikatartomány, nagyfokú érzékenység, alacsony képzajszint, nagy feldolgozósebesség és alacsony energiafogyasztás jellemzi. Ezenkívül a DCR-DVD505E 4 megapixeles állóképkészítést és kettős képrögzítést (Dual Rec) is lehetővé tesz, ami azt jelenti, hogy akár filmfelvétel közben is készíthet nagyfelbontású állóképeket, ideiglenesen a kamkorder belső memóriájába mentve azokat, amíg át nem helyezi a Sony Memory Stick Duo kártyára vagy DVD-re. Az élethű hangzásról a Dolby Digital 5.1 csatornás térhangrendszer gondoskodik, melyet a 3,5 colos Clear Photo Plus LCD Easy Viewing (egyszerű megtekintés) funkciója tesz teljessé.

DCR-DVD405E/404E
A Sony DCR-DVD405-ös és 404E modellekben 3,3 megapixeles CCD gondoskodik a mozgó és álló felvételek nagyobb felbontásáról. Mindkét típus rendelkezik Memory Stick Duo aljzattal, amely a felvett állóképek mentését teszi egyszerűbbé, a Dolby Digital 5.1 csatornás térhangrendszer pedig az élethű hangzás garanciája. A DCR-DVD405/404E modellek 30 milliméteres szűrőátmérőjű Carl Zeiss Vario-Sonnar T objektívvel készülnek.

DVD205E/304E
Ez a típus 1 megapixeles CCD-vel veszi fel a mozgó és álló képeket, melyek közül az utóbbiak a megfelelő beépített foglalat segítségével Sony Memory Stick Duo kártyára is rögzíthetők. Tartozék mikrofonja Dolby Digital 5.1 csatornás térhangfelvételt tesz lehetővé.

DCR-DVD205E/105E
A DCR-DVD205E és 105E egyaránt könnyebb és kompaktabb formában jelenik meg, mint a 2005-ös Sony modellek. Mindkettő 25 milliméteres Carl Zeiss Vario Tessar objektívvel készül, amely kivétel nélkül tiszta látványt és gyönyörű felvételeket biztosít. A DVD205E modellnél a szélesképernyős lejátszáshoz alkalmazkodó 16:9-es formátumú felvételre és lejátszásra is van lehetőség. Támogatott lemezformátumok: DVD-R/RW/+RW.

Új szolgáltatások
A Sony legújabb modelljeinél szemléletes ikonokat alkalmazó vizuális index teszi egyértelművé az egyes üzemmódok lényegét. Minden modell a már jól ismert STAMINA technológiát alkalmazza. Miután elkészült a felvétel, a tartozék Nero Express 6-os szoftverrel egyszerűen átmásolható az a 8 centiméteres DVD-ről 12 centiméteresre. A készülékházon elhelyezett új Play/Edit (lejátszás/szerkesztés) gomb segítségével váltogathatunk a film és fotó üzemmódok között, illetve azonnal visszajátszhatjuk a felvett jelenetet. A fejlett filmezési üzemmódok mellett az új DVD-kamkorder sorozat digitális fényképezőgépként (DSC) is magasabb színvonalon teljesít, lehetővé téve többek közt a 16:9-es szélesképernyős felvételt, valamint a PictBridge technológiát alkalmazó közvetlen nyomtatást.Szólj hozzá!

További Laptop

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tesztek

Gyakori témák