Connect with us

Hirdetés

technokrata

14.000 terminál a készenléti erőknek

Laptop

14.000 terminál a készenléti erőknek

A budapesti hálózat infrastruktúrájának és termináljainak leszállítása kevesebb mint három hónap alatt.

Az EADS a szerződés megkötésétől számított kevesebb mint három hónapon belül sikeresen leszállította a szerződésben meghatározott számú bázisállomást, amely az első, budapesti szakasza az országos lefedettségű TETRA rádióhálózat kiépítésének hazánkban. A vállalat 14.000 terminált is leszállított a hálózat szolgáltatójának, amelyet a fővárosban szolgálatot teljesítő közbiztonsági szervezetek tagjai használnak majd. A nemzetközi EADS vállalat tovább folytatja a szolgáltató vállalat szakembereinek és a felhasználók oktatóinak képzését, megismertetve velük a TETRA technológián alapuló digitális, titkosított rádióhálózat berendezéseinek szakszerű használatát. Az elmúlt két hónapban 320 magyar szakember részesült oktatásban. Az EADS a jövő év januárjára leszállítja és üzembe helyezi a szolgáltató által megtervezett országos hatókörű, osztott hálózat valamennyi berendezését. A rendszer a tervek szerint 2007 januárjára 94 százalékos lefedettséggel fog működni az országban.

Az EADS Secure Networks által szállított TETRA hálózat szolgáltatásait a PRO-M Zrt. (a Magyar Telekom csoport tagja) biztosítja a közbiztonsági szervezetek számára. A rendszer biztonságos, nagy megbízhatóságú rádiókommunikációs szolgáltatást nyújt a felhasználóknak. Ezek között szerepel a Magyar Honvédség, az Országos- és a Budapesti Rendőr-főkapitányság, a Határőrség Országos Parancsnoksága, a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatósága, a Vám és Pénzügyőrség, a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága, az Országos Mentőszolgálat és az Országos Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Főfelügyelőség.

Az EADS egyesíti magában a rádiókommunikációs technológiában és rádiótervezésben való szakértelmet a közbiztonsági hatóságok ismeretével. Emellett hosszú évek tapasztalata áll mögötte országos hatókörű digitális rádióhálózatok szállítása és üzembe helyezése terén.
A vállalat partner cégeivel együtt eddig csaknem 60 országban, több mint 130 hálózatot helyezett már üzembe, amelyek közül 30 országos lefedettséget biztosít, és a rendőrség, valamint a közbiztonsági erők számára készült. 11 ilyen hálózatot adtak át az európai piacnak.

A biztonsági rendszertechnológiák terén szerzett tapasztalatnak köszönhetően a fontos események, mint például nagy sport rendezvények biztonsága szintén fokozható. A digitális, trönkölt, rádió alapú rendszerek egyik vezető globális gyártójaként és integrátoraként az EADS megbízható, biztonságos, központosított információcserét biztosít a biztonsági erők között, lehetővé téve az adott szituációnak megfelelő azonnali döntéshozatalt.

Az EADS Secure Networks a világ egyik vezető PMR szolgáltatója. Az EADS Secure Networks a Defence and Communications Systems (DCS) része, az EADS rendszerháza, amely az EADS Defence & Security Systems (DS) üzletágának integráns egysége.

A védelmi ágazatot képviselő DS részleg 2005-ben mintegy 5,6 milliárd euró árbevételt ért el, és tíz országban megközelítőleg 23 000 alkalmazottja van. Integrált rendszermegoldásokat kínál a harci repülőgépek és nemzetbiztonsági egységek új kihívásokkal teli kiszolgálására. Jelen van a harci repülőgépek, a rakétarendszerek, az intelligens, az ember által, illetve ember nélkül vezérelt (UAV) határvédelmi és felderítő rendszerek (ISR) területén is, valamint a harcászati vezérlőrendszerek, a védelmi elektronika, az érzékelők és az aviatikai elektronika, illetve a kapcsolódó szolgáltatások piacán.

Az EADS az űrrepülés-ipari, a védelmi és a kapcsolódó szolgáltatások globális piacvezetője. 2005-ben a társaság értékesítése 34,2 milliárd euró volt, és mintegy 113.000 főt foglalkoztatott.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés