Connect with us

Hirdetés

technokrata

A világ legkisebb és legkönnyebb HD videókamerája

Laptop

A világ legkisebb és legkönnyebb HD videókamerája

A Sony bejelentette a HDR-HC3E típusjelű nagyfelbontású digitális videokamerát, mely könnyen kezelhető, kompakt méretben professzionális színvonalú, nagyfelbontású videominőséget kínál.

A HC3E a HDR-HC1 digitális nagyfelbontású Handycam utódja, amely 2005 júliusában jelent meg a piacon, a nagyfelbontású HD-televíziók egyre növekvő népszerűségétől kísérve.


Az új HDR-HC3E nagyobb érzékenységgel és jobb képminőségben készíti a videofelvételeket, fénykép esetén pedig 4 megapixeles felbontást alkalmaz. Ezt a teljesen új, kizárólagos Sony technológia, a ClearVid CMOS-érzékelő teszi lehetővé, amely a szintén saját fejlesztésű új Enhanced Imaging Processor képfeldolgozóval párosítva meglepően jó eredményt nyújt: kiváló minőségű felvételei nagy felbontásban és magas érzékenységgel készülnek. Az Enhanced Imaging Processor a nagy pixelmennyiség feldolgozása mellett a felvett jelenet sötétebb és világosabb területeit is képes felmérni, és ennek megfelelően élethű színreprodukcióval alkotja meg a képeket.

Párhuzamos felvétel
Mostantól akár videofelvétel rögzítése közben is készíthetünk nagyfelbontású, 2,3 megapixeles fényképeket, melyek ideiglenesen a kamkorder belső memóriájába kerülnek, majd később átvihetők a Sony Memory Stick Duo kártyára.

Egyenletes lassított felvétel (Smooth Slow Rec)
Ezzel az új Sony jellemzővel megoldhatóvá vált a speciális lassított effektusokat tartalmazó nagysebességű filmfelvétel. Az Enhanced Imaging Processor gondoskodik arról, hogy a képek nagyon nagy sebességgel kerüljenek rögzítésre, amely normál üzemmódban másodpercenként 50, míg lassított üzemmódban 200 mezőt jelent. Egyszerre 3 másodpercnyi felvétel készíthető így, mellyel a mozgó tárgyak részletei kiválóan megörökíthetők.

HDMI-képesség
Az új Sony HDR–HC3E egyik nagy előnye a HDMI-képesség, ami egyben válasz is a HDTV-felhasználók egyre népesebb táborának igényeire. Mivel a HDMI-kábelen keresztül a kamkorder nagyfelbontású video- és audiojelei tömörítés nélkül kerülnek továbbításra, a digitális kép- és/vagy hangfelvételek minőségromlás nélkül és egyszerűen játszhatók vissza a tévékészüléken.

Életre kelnek a színek
A Sony legújabb HDV-kamkordere 2,7 colos (6,5 centiméter) Clear Photo LCD Plus kijelzővel büszkélkedik. Felületének tükröződésmentes bevonata erős napsütésben is jó minőségű képkeresést és nézegetést biztosít. A készülék Carl Zeiss Vario-Sonnar T objektívje 10-szeres optikai zoommal és 30 milliméteres szűrőátmérővel rendelkezik. A lencsék többrétegű T-bevonata egyrészt minimálisra csökkenti a tükröződéseket és a becsillanást, másrészt növeli a kontrasztot, s ezáltal ragyogóan élénk képeket, természetes színtelítettséget, és a finom árnyalatoknál pontos megjelenítést tesz lehetővé. Nagyítás és közelítés esetén a 10-szeres optikai zoomkapacitás biztosít kiváló képminőséget.

Jó minőség és egyszerű használat
A készülék használatának egyszerűségéhez nagyban hozzájárul a kisebb tömeg és a kisebb méret: mindössze 500 grammos tömegével a HC3E 25 %-kal könnyebb elődjénél, a HC1-nél (680 gramm); térfogata pedig 26 %-kal (660-ról 490 cm3-re) csökkent ugyanehhez a készülékhez képest, így igazán kompakt és könnyen hordozható modell kerekedett belőle.

Működtetését és a felvételi beállítások elvégzését a Sony egyedülálló, egy gombnyomásos hozzáférést biztosító Easy Handycam (˝könnyű kezelés˝) menüje teszi egyszerűvé. Ez a funkció kikapcsolja a menü bonyolultabb elemeit, így a felhasználó könnyen és gyorsan választhat az alapbeállítások elvégzésére szolgáló menüpontok közül, melyek a képernyőn nagy, jól olvasható betűkkel jelennek meg.

Európában a Sony HDR-HC3E 2006 áprilisától kerül a boltokba.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés