Connect with us

Linux a védelmi minisztérium “alatt”

Laptop

Linux a védelmi minisztérium “alatt”

A Finn Védelmi Minisztérium a legújabb szereplő azon kormányzati szervek hosszú listáján a világon, amelyek a Novell Linux megoldásait választották.

A Finn Védelmi Minisztérium a kritikus fontosságú folyamatfelügyeleti és dokumentumkezelői alkalmazásai, valamint üzenetküldő szolgáltatásai és intranet portálja alapjául választotta a Novell SUSE Linux Enterprise Server platformot. A minisztérium döntésében fontos szerepet játszott a Novell Linux platform magas színtű rendelkezésre állása, megbízhatósága, valamint biztonsága. A Finn Védelmi Minisztérium ezáltal a legújabb szereplő lett azon kormányzati szervek hosszú listáján a világon, amelyek a Novell Linux megoldásait választották. Már korábban Novell SUSE Linuxra váltott a németországi München, a norvégiai Bergen, a coloradói Jefferson County helyi önkormányzatai, a norvég Baerum és Indiana állam iskolarendszerei, a svájci szövetségi kormányzat, az Egyesült Királyság Egészségügyi Hivatala, az amerikai National Institutes of Health egészségügyi szervezet, valamint az új-zélandi oktatásügyi minisztérium és adóhivatal.

„A legfontosabb műveleti és döntéshozási folyamataink során a hét minden napján informatikai rendszereinkre hagyatkozunk, ezért ezeknek folyamatosan, biztonságosan és fennakadások nélkül elérhetőknek kell lenniük. Ezért döntöttünk úgy, hogy a Novell SUSE Linux rendszert használjuk a legfontosabb alkalmazásaink, üzenetküldő- és Intranet-szolgáltatásaink platformjaként” – mondta Antti Nummiranta, a Finn Védelmi Minisztérium egyik informatikai tervezője – „A SUSE Linux Enterprise Server magasszintű rendelkezésre állást és megbízhatóságot nyújt, és a tapasztalatok is azt igazolják, hogy ez a termék valóban beváltja a hozzá fűzött reményeket: Linux platformunk eddig egyetlen másodpercre sem állt le.”

A minisztérium heterogén informatikai környezetében a legfontosabb alkalmazások Linux alatt futnak, amelyeket az alkalmazottak Windows munkaállomásokon keresztül érhetnek el. A minisztérium valamennyi döntéshozatali folyamata, levelezése és e-mail kommunikációja egy központi, Lotus-alapú folyamatfelügyeleti és dokumentációs alkalmazáson keresztül működik. A teljes levelezést beszkennelik az alkalmazásba, és minden kezdeményezést a rendszeren keresztül ellenőriznek, illetve engedélyeznek.

A UNIX rendszerről való áttérés során választotta a minisztérium a Novell SUSE Linux Enterprise Servert, amely Lotus Domino alkalmazások futtatására is optimális. A minisztérium a SUSE Linux rendszert használja az új Intranet portáljához is, amelyen létfontosságú szervezeti információk és munkacsoport-alkalmazások találhatóak.

„A Novell technológiája és átfogó szolgáltatásai lehetővé tették, hogy a Finn Védelmi Minisztérium szinte észrevétlenül tudja átállítani a szolgáltatásait Linux alapokra, és fennakadások nélkül, biztonságosan futtassa a kritikus fontosságú alkalmazásait egy nyílt forráskódú platformon” – mondta Tom Francese, a Novell EMEA (Európa, Közel-Kelet és Afrika) régióért felelős részlegének elnöke.Szólj hozzá!

További Laptop

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom