Connect with us

Hirdetés

technokrata

Windows XP az Intel-alapú Mac-eken

Laptop

Windows XP az Intel-alapú Mac-eken

Az Apple bemutatta a Boot Camp névre keresztelt, jelenleg nyilvános béta tesztelés alatt levő alkalmazását, amely lehetővé teszi, hogy az Intel-alapú Macintosh számítógépek Windows XP-t futtassanak.

A letölthető Boot Camp lehetővé teszi a Microsoft Windows XP telepítőlemezzel rendelkező felhasználók számára, hogy egy Intel-alapú Mac gépre Windows XP rendszert telepítsenek, majd, a telepítést követően újraindíthatják számítógépüket, és választhatnak, hogy Mac OS X, illetve Windows XP induljon el. A Boot Camp alkalmazás az augusztusban, az Apple fejlesztői konferenciáján bemutatkozó „Leopard” kódnevű új operációs rendszer alapszolgáltatásként jelen lesz.

”Az Apple-nek nem áll szándékában Windows-t értékesíteni vagy támogatni, de sok vásárlónk kifejezte érdeklődését aziránt, hogy az Apple felsőbb kategóriájú hardver-architektúráján Windows-t futtatna, most, hogy Intel processzorokat használunk.” – nyilatkozta Philip Schiller, az Apple nemzetközi termék-marketingért felelős alelnöke – ”Úgy gondoljuk, a Boot Camp még vonzóbbá teheti a Mac-et azon Windows felhasználók számára, akik fontolgatják a váltást.”

A Boot Camp leegyszerűsíti egy Intel-alapú Mac telepítését azzal, hogy egyszerűen lépésről-lépésre végigvezeti a felhasználót a telepítés különböző lépésein: egy második partíció létrehozásán, egy a szükséges meghajtóprogramot tartalmazó CD írásán és végül egy Windows XP telepítőlemezről történő telepítésen.

Elérhetőség
A Boot Camp alkalmazás nyilvános béta változata már letölthető, időkorlátos bemutató próbaverzió formájában. A Boot Camp végleges változata a Mac OS X soron következő 10.5-ös ”Leopard” kódnevű verziójának alapszolgáltatása lesz. Az Apple nem ad a Boot Camp alkalmazáshoz támogatást és nem értékesít Microsoft Windows szoftvert. Az Apple szívesen fogadja a felhasználók visszajelzéseit a bootcamp@apple.com címen.

Rendszerkövetelmények
A Boot Camp alkalmazás futtatásához szükség van egy USB billentyűzettel és egérrel vagy beépített billentyűzettel és ujjkövetővel rendelkező Intel-alapú Mac számítógépre; Mac OS X 10.4.6 vagy későbbi operációs rendszerre; a legfrissebb firmware frissítésre; legalább 10 GB szabad tárterületre az indítólemezen; egy üres és írható CD-re vagy DVD-re; valamint a Windows XP Home Edition vagy Professional, Service Pack 2 vagy későbbi frissítőcsomaggal rendelkező egylemezes változatára.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés