Connect with us

technokrata

Windows XP az Intel-alapú Mac-eken

Laptop

Windows XP az Intel-alapú Mac-eken

Az Apple bemutatta a Boot Camp névre keresztelt, jelenleg nyilvános béta tesztelés alatt levő alkalmazását, amely lehetővé teszi, hogy az Intel-alapú Macintosh számítógépek Windows XP-t futtassanak.

A letölthető Boot Camp lehetővé teszi a Microsoft Windows XP telepítőlemezzel rendelkező felhasználók számára, hogy egy Intel-alapú Mac gépre Windows XP rendszert telepítsenek, majd, a telepítést követően újraindíthatják számítógépüket, és választhatnak, hogy Mac OS X, illetve Windows XP induljon el. A Boot Camp alkalmazás az augusztusban, az Apple fejlesztői konferenciáján bemutatkozó „Leopard” kódnevű új operációs rendszer alapszolgáltatásként jelen lesz.

”Az Apple-nek nem áll szándékában Windows-t értékesíteni vagy támogatni, de sok vásárlónk kifejezte érdeklődését aziránt, hogy az Apple felsőbb kategóriájú hardver-architektúráján Windows-t futtatna, most, hogy Intel processzorokat használunk.” – nyilatkozta Philip Schiller, az Apple nemzetközi termék-marketingért felelős alelnöke – ”Úgy gondoljuk, a Boot Camp még vonzóbbá teheti a Mac-et azon Windows felhasználók számára, akik fontolgatják a váltást.”

A Boot Camp leegyszerűsíti egy Intel-alapú Mac telepítését azzal, hogy egyszerűen lépésről-lépésre végigvezeti a felhasználót a telepítés különböző lépésein: egy második partíció létrehozásán, egy a szükséges meghajtóprogramot tartalmazó CD írásán és végül egy Windows XP telepítőlemezről történő telepítésen.

Elérhetőség
A Boot Camp alkalmazás nyilvános béta változata már letölthető, időkorlátos bemutató próbaverzió formájában. A Boot Camp végleges változata a Mac OS X soron következő 10.5-ös ”Leopard” kódnevű verziójának alapszolgáltatása lesz. Az Apple nem ad a Boot Camp alkalmazáshoz támogatást és nem értékesít Microsoft Windows szoftvert. Az Apple szívesen fogadja a felhasználók visszajelzéseit a bootcamp@apple.com címen.

Rendszerkövetelmények
A Boot Camp alkalmazás futtatásához szükség van egy USB billentyűzettel és egérrel vagy beépített billentyűzettel és ujjkövetővel rendelkező Intel-alapú Mac számítógépre; Mac OS X 10.4.6 vagy későbbi operációs rendszerre; a legfrissebb firmware frissítésre; legalább 10 GB szabad tárterületre az indítólemezen; egy üres és írható CD-re vagy DVD-re; valamint a Windows XP Home Edition vagy Professional, Service Pack 2 vagy későbbi frissítőcsomaggal rendelkező egylemezes változatára.Szólj hozzá!

További Laptop

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tesztek

Gyakori témák