Connect with us

Hirdetés

technokrata

Egy komoly HTPC Építő Vallomásai, 2. rész

Laptop

Egy komoly HTPC Építő Vallomásai, 2. rész

Michael Baggaley cikksorozatának második része azt vizsgálja, hogy jobb-e a kisebb, ha HTPC építésére kerül a sor. Ha egy MSI Mega180 kisméretű PC és egy passzív hűtésű ATI 9600 mellett döntünk, akkor egy halk, stílusos HTPC-t építhetünk magunknak – jóllehet érhet minket néhány kellemetlen meglepetés is.

A CPU hűtő, ami a MEGA 180-nal érkezett, egy szabványos darab. Arra tervezték, hogy beszívja a levegőt a ház egyik oldaláról, majd eljuttatva a kimeneti ventilátorhoz, kijusson a meleg levegő a házból. Teljesen réz volt, alumínium házzal, s szinte egy alagútként szolgált a légáramlatok elvezetéséhez. Az egész szépen kidolgozott volt, azzal a furcsasággal, hogy a kimeneti ventilátor kisebb volt, mint a bemeneti (ld. a képen). Jó kialakítás ide vagy oda, a tápegység eltakarta a CPU-foglalat leszorító karját épp annyira, hogy ne tudjak egy másik ventilátort szerelni rá.

Az MSI MEGA 180 mellékelt CPU hűtője (látható a réz bordázat is).

A CPU-hűtő beszerelése előtt megvizsgáltam a videókártya jövőbeni helyzetét, így kicsit aggódni kezdtem a hűtés miatt, mivel a kártya teljesen blokkolta a bejövő légáramlatot.

A CPU-hűtő telepítve; a videókártya akadályozza a légáramlást.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés