Connect with us

Elképesztő grafikus teljesítmény egy notebookban

Laptop

Elképesztő grafikus teljesítmény egy notebookban

Felbukkant az első olyan noteszgép, amiben az Nvidia „legbrutálisabb”, hordozható számítógépekbe szánt videovezérlője dolgozik.

Nemrég számoltunk be a Toshiba azon modelljéről, mely a nagy kijelző ellenére integrált grafikus vezérlőt alkalmazott. A mostani notebook pont ennek a kialakításnak az ellenkezője: az Nvidia Geforce Go 7900GS modulját használja. A Satellite P105-S921 modellszámot kapott noteszgép kifejezetten a teljesítményőrülteknek terveztetett, közölte a vállalat. Ennek megfelelően ez is 17 colos LCD-t kapott, hogy a grafikus teljesítmény megfelelő méretben tárulhasson a felhasználó szeme elé.

Nem meglepő módon az Intel legújabb mobilplatformjára, a Centrino harmadik generációjára alapul a notebook, abból is a duálmagos, Core Duo processzort alkalmazza. Ennek órajele a vásárló pénztárcájának vastagságától függ, lehetőség van a legkisebb teljesítményű, és a 2 GHz-esnél is nagyobb frekvencián működő változat megvásárlására is. Operatív tárának mérete 1 GB-nyi, így erre sem lehet panasz.

A többek között távirányítót is tartalmazó notebook természetesen a Microsoft Windows-át használja operációs rendszer gyanánt. Induló ára 2000 dollár, amiért nem meglepő módon csak az alapcsomagot kapja a vásárló, tehát nem olcsó. Annak azonban érdemes megfontolni a vételt, aki asztali számítógépét kívánja lecserélni, és fontos számára az extrém teljesítmény – erre ennél a Satellite-nél nem lehet kifogás.Szólj hozzá!

További Laptop

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom