Connect with us

Hirdetés

technokrata

A világ legnagyobb szoftverkalózai bűnösnek vallották magukat

Laptop

A világ legnagyobb szoftverkalózai bűnösnek vallották magukat

Bűnösnek vallotta magát azt a két USA-beli férfi, akit az eddigi legnagyobb hamisítási ügyben vádoltak kalózkodással.

Ye Teng Wen és Hao He történetéről már korábban beszámoltunk. Mindkét férfi 30 éves, és mindketten a kaliforniai Union City-ben éltek, amíg a rendőrség le nem csapott rájuk. Az ellenük felhozott vád szerint ősszel durván 325 ezer zenei és szoftvertartalommal bíró CD-re becsülték az illegális másolatok számát. A két amerikai állampolgárságú férfi mellett letartóztattak egy harmadik elkövetőt, a 33 éves Yaobin Zhait is, aki USA-beli munkaengedéllyel rendelkezett.

Több millió dolláros kárt okoztak az engedély nélküli disztribúcióval, állították korábban a vád képviselői. Ráadásul nemcsak a szerzői és kiadói jogok megsértésének vádjával kell szembe nézniük, hanem azzal is, hogy a CD-k címkézésnek eredetihez közelire alakítása külön tétel lesz a bűnlajstromban. A gyűjteményben egyébként a latin zenei albumok és a Symantec szoftverei domináltak – az egyes darabok szerte az országban elérhetőek voltak. Az egyik hamisítványra például egy Chicago-i boltban akadtak rá.

A beszámolók szerint mindezidáig ez az eset jelenti a legnagyobb kalóztevékenységet az Egyesült Államokban, hangzott el Kevin Ryan, észak-karolinai államügyész szájából egy sajtótájékoztató során. A legfrissebb adatok szerint közel félmillió kompakt lemezt és 5500, CD-k nagyüzemi sokszorosítására alkalmas préselőgépet koboztak el összesen a hatóságok. A korongok egy jelentős részén rajta volt a fent említett FBI kalózellenes (hamisított) védjegy – itthon ehhez hasonló feladatot látnak el például az Artisjus által alkalmazott matricák az üres CD-ken.

A két amerikai bűnösnek mondta magát, ezért nem kizárt, hogy a maximális, öt éves büntetést kapja majd. A harmadik, távol-keleti állampolgárságú vádlott nem vallotta bűnösnek magát, ezért az ő ügye májusban tovább folytatódik.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés