Connect with us

technokrata

A 2006. tavaszi Interaktív CPU Slágerlista Frissítése

Laptop

A 2006. tavaszi Interaktív CPU Slágerlista Frissítése

Hozzáadtunk a legújabb processzorokat és egy ár/teljesítmény kategóriát az interaktív processzor táblázatunkba. Nézzük hát meg, hogyan teljesít a kedvenc CPU-nk 28 különböző tesztben.Az értékesebb információ-szolgáltatás a Tom’s Hardware esetében megszokottá vált. 2003. elején bocsátottuk ki az első átfogó CPU össztesztet, ami 65 processzor összehasonlítását tette lehetővé, 100 MHz-től 3,06 GHz-ig. Összegyűjtöttük a CPU-k technikai adatait is, s az eredményeket 15 különböző kategóriában értékeltük.
Az AMD Athlon 64 processzorokkal és az Intel 3,8 GHz-re gyorsulásával frissítésre szorult a teszt, így a neve Az összes CPU Slágerlista Anyja nevet viselte. Nemcsak a processzorok száma emelkedett (116-ra), de a kategóriák száma is kibővült (18-ra). A célunk az volt, hogy a Direct3D és az OpenGL játékokat, illetve szoftverek ugyanúgy lefedjük, mint a videó-audió szerkesztés/renderelés/átkódolás műveleteit. Mindez azért történt, hogy az Internet legátfogóbb teljesítménybeli összehasonlításával szolgálhassunk.
2004-ben a CPU Slágerlista projektet interaktívvá változtattuk, így a processzorok száma 106, a kategóriák száma pedig 30 lett. A felhasználók kiválaszthatnak két modellt, amiket össze is hasonlíthatnak.
A legutóbbi CPU Slágerlista Frissítés 2005. novemberében volt. Ekkor kidobtunk néhány öregedő CPU-modellt, így összesen 72 CPU maradt. Egyúttal felvettük a az új kétmagos modelleket, de a frissített, multitasking mérésére is képes szoftvereket is.
A mai frissítésben lépünk még egyet előre, ahogy a korábban bemutatott Interaktív HDD Slágerlistában már látni lehetett, két hónappal ezelőtt. Most egy ár/teljesítmény arány is helyet kapott a kategóriák között, ami szilárd teljesítményen és a TG Stores valós árain alapul. Nézzük hát meg, melyik CPU nyújtja a legtöbb teljesítményt a pénzünkért!Szólj hozzá!

További Laptop

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tesztek

Gyakori témák