Connect with us

Hirdetés

technokrata

A 2006. tavaszi Interaktív CPU Slágerlista Frissítése

Laptop

A 2006. tavaszi Interaktív CPU Slágerlista Frissítése

Hozzáadtunk a legújabb processzorokat és egy ár/teljesítmény kategóriát az interaktív processzor táblázatunkba. Nézzük hát meg, hogyan teljesít a kedvenc CPU-nk 28 különböző tesztben.



Az értékesebb információ-szolgáltatás a Tom’s Hardware esetében megszokottá vált. 2003. elején bocsátottuk ki az első átfogó CPU össztesztet, ami 65 processzor összehasonlítását tette lehetővé, 100 MHz-től 3,06 GHz-ig. Összegyűjtöttük a CPU-k technikai adatait is, s az eredményeket 15 különböző kategóriában értékeltük.
Az AMD Athlon 64 processzorokkal és az Intel 3,8 GHz-re gyorsulásával frissítésre szorult a teszt, így a neve Az összes CPU Slágerlista Anyja nevet viselte. Nemcsak a processzorok száma emelkedett (116-ra), de a kategóriák száma is kibővült (18-ra). A célunk az volt, hogy a Direct3D és az OpenGL játékokat, illetve szoftverek ugyanúgy lefedjük, mint a videó-audió szerkesztés/renderelés/átkódolás műveleteit. Mindez azért történt, hogy az Internet legátfogóbb teljesítménybeli összehasonlításával szolgálhassunk.
2004-ben a CPU Slágerlista projektet interaktívvá változtattuk, így a processzorok száma 106, a kategóriák száma pedig 30 lett. A felhasználók kiválaszthatnak két modellt, amiket össze is hasonlíthatnak.
A legutóbbi CPU Slágerlista Frissítés 2005. novemberében volt. Ekkor kidobtunk néhány öregedő CPU-modellt, így összesen 72 CPU maradt. Egyúttal felvettük a az új kétmagos modelleket, de a frissített, multitasking mérésére is képes szoftvereket is.
A mai frissítésben lépünk még egyet előre, ahogy a korábban bemutatott Interaktív HDD Slágerlistában már látni lehetett, két hónappal ezelőtt. Most egy ár/teljesítmény arány is helyet kapott a kategóriák között, ami szilárd teljesítményen és a TG Stores valós árain alapul. Nézzük hát meg, melyik CPU nyújtja a legtöbb teljesítményt a pénzünkért!



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés