Connect with us

technokrata

Strapabíró olcsó PC az Inteltől

Laptop

Strapabíró olcsó PC az Inteltől

Az Intel hivatalosan is bemutatta új PC platformját, melyet kifejezetten India vidéki falvainak és közösségeinek fejlesztettek.


Az Intel által támogatott ˝Közösségi PC˝ (Community PC) platformot úgy tervezték, hogy az megfeleljen az országban uralkodó környezeti kihívásoknak.

Azzal a céllal, hogy csökkentsék a város és vidék közötti különbségeket, az Intel egy másik kezdeményezéséről is számot adott, amely a ˝Jagruti˝ (˝Ébredés˝) nevet kapta. A programot azért hozták létre, hogy India vidéki közösségei szélesebb körű gazdasági és szociális előnyökben részesüljenek. Az Intel üzleti, kormányzati, oktatási és online szolgáltatókkal működik együtt, hogy elterjesszék India vidéki közösségeinél az úgy nevezett ˝Internet Kioszk˝- okat, melyek alapját az Intel ˝Közösségi PC˝-i képezik. Az Internet Kioszkok segítenek felgyorsítani az információ és kommunikációs technológiák eljutását India szerte.

A találóan ˝Közösségi PC˝-nek nevezett platformot az Intel indiai falvakról készített, szerteágazó etnográfiai tanulmányok eredményei alapján fejlesztette ki. Bebizonyosodott, hogy a távoli vidéki helyeken nagy igény van a technológia hozzáféréshez. Sajnos az időjárási feltételek (hőség, por, magas páratartalom) és a megbízhatatlan energia felvételi lehetőségek a hagyományos PCk használatát nem igazán teszik lehetővé.

A kihívásoknak eleget téve az Intel technológiára épülő Közösségi PC platformok fejlesztésénél a funkcionalitásra, bővíthetőségre és közös hozzáférhetőségre koncentráltak. Egy nagyon megbízható, könnyen kezelhető rendszer, amely alacsony energiafelhasználás mellett támogatja a távdiagnoszikai és ellenőrzési funkciókat.Szólj hozzá!

További Laptop

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tesztek

Gyakori témák