Connect with us

technokrata

Novell: csoportmunka több száz mobil eszközről

Laptop

Novell: csoportmunka több száz mobil eszközről

A Novell a BrainShare konferencián mutatta be az Intellisync és a Research in Motion cégekkel való együttműködés keretében született új, vezeték nélküli mobil eszközökre fejlesztett e-mail és csoportmunka támogató megoldásait.

Az Intellisync alapokra épülő, jelenleg bétatesztelés alatt álló Novell GroupWise Mobile Server a GroupWise frissítésvédelemmel rendelkező felhasználók számára lesz elérhető, és több mint 400 mobil eszköz és lényegében az összes mobil operációs rendszer akadálymentes integrációját biztosítja majd. A Research in Motion (RIM) által fejlesztett BlackBerry Enterprise Server v4.1 for Novell GroupWise használatával pedig a BlackBerry felhasználók is egyszerűbben csatlakozhatnak a GroupWise-hoz.

Az IDC tavaly év végi, a mobil dolgozókról készített elemzése (Worldwide Mobile Worker Population, 2005-2009 Forecast and Analysis) szerint, míg a mobil dolgozók száma 2004-ben alig haladta meg a 650 millió főt, tehát a világ professzionális munkaerejének egynegyedét tette ki, ez a szám 2009-re elérheti akár a 850 millió főt is. A vezeték nélküli kapcsolaton keresztül levelező dolgozók száma pedig a várakozások szerint a 2005. évi 6,5 millióról 2009-re valószínűleg közel 19-szeresére, azaz 123 millióra nő majd.

„A mobil munkaerő növekedésével egy időben az együttműködési megoldások szállítóinak is egyre rugalmasabb, jobban integrálható és költséghatékonyabb megoldásokat kell biztosítaniuk, hogy a felhasználók elvárásainak megfeleljenek. Ehhez pedig elengedhetetlen, hogy támogatást nyújtsanak a napjainkban leginkább elterjedt mobil eszközökhöz” – mondta Stephen Drake, az IDC mobil szoftverekért felelős programigazgatója, a fenti elemzés készítője.

A mobil dolgozók növekvő igényeinek kielégítése érdekében a GroupWise Mobile Server valósidejű vezeték nélküli push e-mail- (külön letöltés nélkül azonnal olvasható levelek), határidőnapló-, feladat- és kapcsolat-szinkronizációt tesz lehetővé a felhasználók mobil eszközei és a GroupWise szerver között. Számos gyártó intelligens telefonjain, kézi eszközein és PDA-in is működik, futtatható Palm OS-, Symbian-, Windows Mobile-, SmartPhone-, PocketPC- és SyncML-alapú készülékeken. A GroupWise Mobile Server a szabványos TCP/IP kapcsolatokon keresztül kommunikál, így képes együttműködni minden olyan mobilszolgáltató-hálózattal, ahol a kiépített adathálózat támogatja a szabványos adatátviteli protokollokat. A Novell GroupWise Mobile Server az Intellisync Wireless Email platformra épül, amely egyike a Nokia által is ajánlott szoftvermegoldásoknak.

Az új BlackBerry Enterprise Server 4.1 for GroupWise a megbízható BlackBerry platformra épül, amely könnyen kezelhető, biztonságos vezeték nélküli kommunikációt és mobil hozzáférést nyújt a vállalati adatokhoz. A hamarosan kapható új verzió megkönnyíti a BlackBerry készülék kezelését, tovább bővíti a platformot a fejlesztők számára, és integrálható a Novell GroupWise Messenger-rel is. Segítségével a felhasználók továbbra is élvezhetik a vezeték nélküli architektúrák nyújtotta előnyöket az e-mailek, a hangátvitel, a webböngészők, a vállalati adatkezelő alkalmazások és a naptárak, szervezők és más PIM funkciók (Personal Information Management – személyi titkárprogram) használata során.Szólj hozzá!

További Laptop

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tesztek

Gyakori témák