Connect with us

Hirdetés

technokrata

BME-Siemens együttműködési megállapodás

Laptop

BME-Siemens együttműködési megállapodás

A Siemens a maga részéről szakképzési hozzájárulást nyújt a BME különféle szervezeteinek javára.

Dr. Molnár Károly rektor, ill. Dr. Beke-Martos Gábor, a Siemens Zrt. elnök-vezérigazgatója ma aláírták a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem és a Siemens magyarországi vállalatai közötti 2006. évi együttműködésre vonatkozó megállapodást. Az aláírási ünnepségen, amelynek színhelye a lágymányosi Informatika épület volt, kiosztották a 2005. évi Werner von Siemens Excellence Award díjpályázat nyerteseinek – két kiemelkedő diplomaterv és három PhD-dolgozat szerzőinek – az okleveleket és jutalmakat is.

A rendezvényen az aláíró vezetők mellett szép számban jelen voltak az együttműködésben résztvevő BME-tanszékek illetve Siemens-vállalatok és ágazatok képviselői is. A program keretében a vendégek és vendéglátók bejárták az Informatika épület tanszékeit, laboratóriumait, ahol a korábbi évek együttműködése nyomán jelentős mennyiségű és értékű Siemens-eszköz segíti az oktatást és a tudományos munkát.

A két fél 1999-ban kötött öt évre szóló támogatási szerződést, amelyet 2004-ben újabb ötéves ciklusra terjesztettek ki. Az ennek szellemében létrejött, idei évre szóló – a sorban immár nyolcadik – megállapodás a felek közötti együttműködés változatos formáit rögzíti. Így a BME tájékoztatást, információt nyújt a Siemens által kért témákban, támogatja a Siemens szakmai munkáját, és segítséget ad a Siemensnél szükséges továbbképzési feladatok megoldásához. A Siemens a maga részéről szakképzési hozzájárulást nyújt a BME különféle szervezeteinek javára, támogatja az ott folyó innovációs munkát, hozzájárul az egyetemi infrastruktúra fejlesztéséhez, Siemens-díjakat tűz ki kiemelkedő tanulmányi eredmények és tudományos diákköri munka jutalmazására, segíti a német nyelvű mérnökképzést és a MAFC működését, kapcsolatai révén közreműködik a BME kapcsolatépítésében németországi intézményekkel és szervezetekkel, sőt két színházi előadáson is vendégül látja a BME oktatóit és hallgatóit.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés