Connect with us

17 colos notebook a Toshibától

Laptop

17 colos notebook a Toshibától

Kicsit zavaros, kit is céloz meg a gyártó legújabb hordozható számítógépével: a hatalmas LCD-t mindössze egy integrált videovezérlő látja el adatokkal.

Nagy kijelző, sok memória, integrált grafikus vezérlő? A Toshiba pontosan ezekkel a paraméterekkel kínálja egyik új notebookját, a Satellite P105-S6004-est. Az Intel harmadik generációs Centrino platformjának építőköveire épülő noteszgép Core Solo vagy Duo processzort tartalmaz, és természetesen vezetékmentes csatlakozásra is képes – rögtön háromféle hálózattal is fel tudja venni a kapcsolatot a megfelelő standardok (802.11a/b/g) támogatása révén.

17 colos LCD-vel látta el a gyártó ezt a típust, ami azt jelenti, hogy csak korlátozottan felel meg a hordozhatósági követelményeknek: a nagy méret és az ezzel járó többlet tömeg hosszú távon nehezen cipelhetővé teszi a Toshiba ezen modelljét. Akár 1 GB-nyi DDR2 SDRAM is kerülhet a készülékbe, éppen ezért nehezen érthető a Toshiba azon döntése, hogy a grafikus teljesítményt egy integrált eszköz adja: az Intel Graphics Media Accelerator 950 maximum 128 MB-nyit képes saját céljaira kisajátítani az operatív tárból.

Háttértárak tekintetében nem kell szégyenkeznie a készüléknek: winchestere akár 100 GB-os kapacitással is rendelkezhet, míg optikai meghajtója számos szabványt támogat, mind olvasás, mind írás szinten. A kompakt lemezektől egészen a kétrétegű DVD-kig minden, optikai adatrögzítésben felhasználható, általánosan elterjedt koronggal megbirkózik. Operációs rendszer gyanánt a Windows XP Media Center Edition 2005-ös változatát kapta.

Express Media Playere révén képes kihasználni a notebook speciális kialakításában rejlő lehetőségeket. Például a hordozható számítógép anélkül tud a CD-khez, DVD-khez közvetlen hozzáférést biztosítani, hogy ahhoz be kellene bootolnia az operációs rendszernek. Emellett 4 darab 2.0-s USB port várja a számítógéphez csatlakoztatható eszközöket; illetve természetesen helyet szorítottak az integrált, 56 Kbps-os adatátviteli sebességre képes modem és a 10/10 gigabites Ethernet csatoló kivezetéseinek is.

Szoftveres ellátottságra sem lehet panasz: az operációs rendszeren kívül felkerült rá a Microsoft Works, az Office Onenote 2003, a McAfee-féle Antivirus, a WinDVD, hogy csak a főbb alkalmazásokat említsük. 4700 mAh-s lítium-ion akkumulátoráról durván öt és fél órán keresztül használható a készülék, ha nem kap további töltést. Induló ára 1400 dollár.Szólj hozzá!

További Laptop

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom