Connect with us

Hirdetés

technokrata

17 colos notebook a Toshibától

Laptop

17 colos notebook a Toshibától

Kicsit zavaros, kit is céloz meg a gyártó legújabb hordozható számítógépével: a hatalmas LCD-t mindössze egy integrált videovezérlő látja el adatokkal.

Nagy kijelző, sok memória, integrált grafikus vezérlő? A Toshiba pontosan ezekkel a paraméterekkel kínálja egyik új notebookját, a Satellite P105-S6004-est. Az Intel harmadik generációs Centrino platformjának építőköveire épülő noteszgép Core Solo vagy Duo processzort tartalmaz, és természetesen vezetékmentes csatlakozásra is képes – rögtön háromféle hálózattal is fel tudja venni a kapcsolatot a megfelelő standardok (802.11a/b/g) támogatása révén.

17 colos LCD-vel látta el a gyártó ezt a típust, ami azt jelenti, hogy csak korlátozottan felel meg a hordozhatósági követelményeknek: a nagy méret és az ezzel járó többlet tömeg hosszú távon nehezen cipelhetővé teszi a Toshiba ezen modelljét. Akár 1 GB-nyi DDR2 SDRAM is kerülhet a készülékbe, éppen ezért nehezen érthető a Toshiba azon döntése, hogy a grafikus teljesítményt egy integrált eszköz adja: az Intel Graphics Media Accelerator 950 maximum 128 MB-nyit képes saját céljaira kisajátítani az operatív tárból.

Háttértárak tekintetében nem kell szégyenkeznie a készüléknek: winchestere akár 100 GB-os kapacitással is rendelkezhet, míg optikai meghajtója számos szabványt támogat, mind olvasás, mind írás szinten. A kompakt lemezektől egészen a kétrétegű DVD-kig minden, optikai adatrögzítésben felhasználható, általánosan elterjedt koronggal megbirkózik. Operációs rendszer gyanánt a Windows XP Media Center Edition 2005-ös változatát kapta.

Express Media Playere révén képes kihasználni a notebook speciális kialakításában rejlő lehetőségeket. Például a hordozható számítógép anélkül tud a CD-khez, DVD-khez közvetlen hozzáférést biztosítani, hogy ahhoz be kellene bootolnia az operációs rendszernek. Emellett 4 darab 2.0-s USB port várja a számítógéphez csatlakoztatható eszközöket; illetve természetesen helyet szorítottak az integrált, 56 Kbps-os adatátviteli sebességre képes modem és a 10/10 gigabites Ethernet csatoló kivezetéseinek is.

Szoftveres ellátottságra sem lehet panasz: az operációs rendszeren kívül felkerült rá a Microsoft Works, az Office Onenote 2003, a McAfee-féle Antivirus, a WinDVD, hogy csak a főbb alkalmazásokat említsük. 4700 mAh-s lítium-ion akkumulátoráról durván öt és fél órán keresztül használható a készülék, ha nem kap további töltést. Induló ára 1400 dollár.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés