Connect with us

technokrata

Vadonatúj Panasonic és Olympus DSLR fényképezőgépek

Laptop

Vadonatúj Panasonic és Olympus DSLR fényképezőgépek

Az Olympus és a Panasonic egy ideje már együtt dolgoznak olyan fényképezőgépek kifejlesztésén, amelyek megfelelnek a cserélhető objektíves SLR digitális fényképezőgépekre vonatkozó négyharmados szabványnak.

Munkájuk gyümölcsét az Orlando állambeli Floridában megrendezett PMA 2006 Nemzetközi Konferencián és Kereskedelmi Show-n mutatták be.

Az Olympus bemutatta a nemrég piacra dobott E-330 modellt, amely közösen kifejlesztett technológiákat tartalmaz; a Panasonic pedig első SLR digitális fényképezőgépét, a DMC-L1 modellt jelentette be, amelynek prototípusa is megtekinthető a kiállításon.

A két fényképezőgép egy 2005. január 13-i megállapodás eredménye, amelynek értelmében az Olympus és a Panasonic közösen fejlesztenek ki alapvető technológiákat és kulcsfontosságú alkotóelemeket, valamint közösen fogják reklámozni a négyharmados rendszerű digitális SLR fényképezőgépeket, melyek a felhasználók számára számos, jelentős előnyt tartogatnak.

A két új fényképezőgépben használt, közösen kifejlesztett tükörház és a Live MOS érzékelő komoly hatással van az SLR teljesítményre, és lehetővé teszi a hagyományos digitális SLR fényképezőgépek szintjének jelentős túlszárnyalását. A tükörház egy gyors mozgású tükröt, egy keresőt, valamint egy AE érzékelőt tartalmaz, így tökéletesen betölti az SLR fényképezőgép szívének szerepét. Speciális tervezése folytán egyaránt alkalmazható Olympus, illetve Panasonic termékeknél.

A Live MOS érzékelő egy olyan új generációs termék, amely a CCD érzékelők kiváló képminőségét produkálja a CMOS-érzékelők alacsony energiafogyasztása mellett – ennek következtében lehetséges a Live View képek hosszabb idejű megjelenítése a digitális SLR fényképezőgépeken. Ezen felül a mikrolencsék fotódiódáktól való – az érzékelőben használt egyszerűsített áramkörnek köszönhető – kis távolsága rövidebb válaszidőt, illetve jobb képminőséget biztosít abban az esetben, ha a fény ferdén esik be az érzékelőbe. Ezeket az új, fejlett eszközöket alkalmazva az Olympus és a Panasonic saját termékstratégiájuknak megfelelően folytatják a termékek kifejlesztését.

Az Olympus máris felhasználta ezt a közösen kifejlesztett technológiát a nemrég bemutatott E-330 modellben, amely az első olyan cserélhető objektíves digitális SLR fényképezőgép a világon, amely teljes idejű Live View funkciót biztosít a hátlapra szerelt LCD-n. Erről a konstrukcióról máig azt hitték, hogy igen nehezen kivitelezhető. Az E-330 Live View funkciójával korszakalkotó termékké vált, amely a digitális SLR fényképezés egy teljesen új stílusának élvezetét nyújtja a felhasználóknak.

A Panasonic kifejlesztette első digitális SLR fényképezőgépét, a DMC-L1 modellt, amely ötvözi az analóg fényképezőgépek által nyújtott üzemeltetési érzést és élőkép nézetet a digitális gépek könnyen használható, praktikus tulajdonságaival. A Live MOS érzékelő és a szabadalmaztatott Venus Engine III képfeldolgozó áramkör használatával a Panasonic kiterjesztette mindkét eszköz képességeit, és sikeresen elérte a digitális SLR fényképezőgépekhez nélkülözhetetlen jó képminőséget, valamint a nagy feldolgozási sebességet. További fejlesztéseket követően a Panasonic idén fogja piacra dobni a DMC-L1 modellt.

Az Olympus piacvezető SLR fényképezőgép-technológiájának, és a Panasonic fejlett AV technológiájának párosításával olyan – a négyharmados szabványnak megfelelő – digitális SLR fényképezőgépeket és objektíveket ajánl a két vállalat, amelyek eddig soha nem tapasztalt kreativitást és elégedettséget nyújtanak a felhasználóknak.

A négyharmados szabvány a – digitális képfeldolgozási technológiának a teljes potenciálját megtestesítő – digitális SLR fényképezőgépekre vonatkozó fejlesztési szabványokat határozza meg. A négyharmados szabvány alapján készült fényképezőgépek 4/3 colos képérzékelőt használnak, amely az SLR rendszerek által megkövetelt jó képminőséget és mobilitást lehetővé teszi. A négyharmados szabvány továbbá nyílt szabványt biztosít az objektívek, objektívrögzítők és adapterek számára, ami a – szabványprogramban résztvevő különböző gyártók által készített – objektívek és vázak közötti kompatibilitást teszi lehetővé.Szólj hozzá!

További Laptop

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom