Connect with us

Hirdetés

technokrata

Az EICTA megjelentette az Európai Digitális Iparág középtávú stratégiai vízióját

Laptop

Az EICTA megjelentette az Európai Digitális Iparág középtávú stratégiai vízióját

i2010 – A strategy for Building Digital Europe

Az EICTA, az Európai Digitális Ipart képviselő Brüsszeli székhelyű szakmai szövetség „i2010 – A strategy for Building Digital Europe” címmel megjelentette az iparág kövéptávú stratégiai vízióját. A dokumentum kapcsolódik az Európai Bizottság i2010 iniciatívájához; az iparági szereplők szemszögéből jeleníti meg a következő 5-8 évben várható trendeket és az IKT illetve fogyasztói elektronikai ipar konvergenciájából adódó lehetőségeket, potenciális problémákat.

Európa legdinamikusabb iparága a Digitális Iparág, amely az információtechnológiai, telekommunikációs és fogyasztói elektronikai iparágak egyre jobban konvergáló együttese. Globálisan is vezető pozíciókat épített ki olyan alapvető fontosságú szegmensekben, mint a mobil kommunikáció, a szélessávú telekommunikációs hálózatok, a nagyvállalati szoftverek és szolgáltatások fejlesztése vagy a digitális és nagyfelbontású televíziózás. Az iparág a költséghatékony digitális technológiák terjesztésével egyre jobban szerepel olyan fontos közszolgáltatások minőségének javításában is, mint például az egészségügy és az oktatásügy.

Jelentős átalakulások várhatók az alapvető piaci struktúrákban és üzleti modellekben is, miután a technológia kínálta lehetőségek teljesen megváltoztatják a határokat. Egyre erőteljesebb az olyan tradicionálisan különálló szektorok közeledése, mint a média, a szoftverfejlesztés, a hálózati szolgáltatások, a fogyasztói elektronikai és az IKT iparágak.

Az erősen változó környezetben fontos, hogy mind az állami, mind a piaci szereplők részéről törekedjenek az együttműködésekre, a technológiai fejlesztések és ezek gazdasági előnyeinek kihasználására, a jogszabályi és gazdasági környezet ne akadályozza, lassítsa a fejlődést.

Az EICTA stratégiai dokumentuma az első egy olyan sorozatban, amely az európai digitális iparág jövőjéről szól, megmutatva a fejlődési trendeket, azonosítva a potenciális problémákat és irányt mutatva azok lehetséges megoldásaira.

„Nagy jelentőségűnek tartjuk, hogy az európai digitális ipar magas szintű összefogással és az IVSZ aktív részvételével elkészítette ezt a víziót, mely számos vállalatvezetőnek segíthet saját hosszútávú stratégiájának kialakításában az Európai Unióban és Magyarországon egyaránt” – mondta a dokumentum megjelenése kapcsán Kovács Zoltán, az IVSZ elnöke.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés