Connect with us

Hirdetés

technokrata

Notebook: nem számítógép, hanem életérzés

Laptop

Notebook: nem számítógép, hanem életérzés

Az Asus több energiát kíván fordítani a jövőben noteszgépei kinézetének kialakítására és környezetvédelmi szempontokra – azaz arra, hogy hordozható számítógépei még inkább egy életérzést sugalljanak.

Shawn Chang, az Asus egyesült királyságbeli részlegének termékmenedzsere szerint mára a végfelhasználók többsége egy termék kapcsán fontosabbnak tartja a megjelenést és hozzá köthető érzést, mint a sivár technikai paramétereket. Ezt a legújabb termékvonal bejelentése kapcsán közölte a nyilvánossággal a menedzser, aki szerint hiába vannak a legmodernebb technikákkal felvértezve a notebookok, azok külcsínével lehet igazából megfogni a tömegeket. Az egyediségre való törekvés jegyében „hagyományos” alumínium vázat például szénszálasra cserélte néhány modelljében a vállalat, de meg lehet említeni az S6-os noteszgépet is: ez bőrborítást kapott. Nemrég számoltunk be arról is, hogy az Asus a Lamborghinivel kötött megállapodást, miszerint a sportautó márkájának „mobil adaptációját” a távol-keleti vállalat végezheti el.

A környezetvédelem is fontos szempont az Asus hordozható számítógépeinek kialakításakor, mondta Markus Wierzoch, a vállalat design menedzsere. A gyártó olyan környezetvédelmi szabályozásoknak tesz eleget, mint például a WEEE direktíva, amivel csökkenthető a környezetet terhelő káros anyagok kibocsátása. Egy noteszgép ugyanis előbb-utóbb elhasználódik, és akkor – megfelelő háttér infrastruktúra és jogi szabályozás nélkül – a szeméttelepre kerül; ahogy a benne levő nehézfémek és egyéb, nehezen bomló vagy éppen környezetre káros anyagok is. A WEEE direktíva ezért arra kötelezi a gyártókat, hogy termékeiket – azok életciklusának végén – vegyék vissza.

Ezenkívül olyan területeken igyekszik a vállalat megóvni Földünket, mint például csökkentett mennyiségű csomagolóanyag, vagy energiahatékonyabb processzorok alkalmazása. Ezen politika természetesen kicsivel megemelheti az eladott termékek árát, de az Asus szerint nem akkora mértékben, hogy azt ne vállalhatná be az átlagos, a környezet védelmére érzékeny vásárló.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés