Connect with us

technokrata

Nemzetközi 24 órás Programozóverseny – lezajlott az internetes forduló

Laptop

Nemzetközi 24 órás Programozóverseny – lezajlott az internetes forduló

2006. február 26-án vasárnap került megrendezésre a hatodik Nemzetközi 24 órás Programozóverseny internetes fordulója.

Az esemény szervezőmunkáit – mint eddig minden alkalommal – ez évben is a Magyar Villamosmérnök- és Informatikus-hallgatók Egyesülete, valamint a Simonyi Károly Szakkollégium vállalta magára a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemről. A feladatokat a KTH, a Stockholmi Királyi Műszaki Egyetem Ph.D. hallgatói készítették. A verseny főtámogatója idén is a Fornax Rt.

Az elektronikus előválogatón a kínai Himalaya Zerglings csapat szerepelt legjobban, és az első 30 csapat kvalifikálta magát a budapesti döntőbe. A 2006. január 11-i meghirdetés után minden eddiginél nagyobb érdeklődés és figyelem kísérte a versenyt. Idén 309 csapat regisztrálta magát, többen, mint a korábbi években. A külföldi csapatok részaránya 64 százalékról 67 százalékra nőtt, mutatva a verseny nemzetközi körökben való ismertségét és szakmai színvonalát. A versenyre háromfős csapatok jelentkezhettek, profik és amatőrök egyaránt. A korábbi években domináns egyetemi-főiskolai hallgatók mellett egyre több az iparban dolgozó szakember, és megjelent az ifjabb generáció is, idén számos középiskolás csapat is jelentkezett. A legfiatalabb versenyző 14 éves, és van olyan résztvevő, aki mind az öt eddigi versenyen részt vett.

A nevezett csapatok február 26-án délelőtt közép-európai idő szerint 10 órakor olvashatták először az internetes forduló feladatait, és pontosan öt órájuk volt feltölteni a helyes megoldásokat a szerverre. A feladatok megoldásához elsősorban általános algoritmuselméleti ismeretekre és gyors kódírási képességre volt szüksége a versenyzőknek, hisz több helyes megoldás esetén a hamarabb beadottat értékelték magasabb pontszámmal a szervezők. A versenyzők az eddigi öt évben bármilyen segédeszközt igénybe vehettek a feladatmegoldásokhoz, így volt ez az idei internetes forduló alkalmával is.

Az internetes előválogató célja a legjobb 30 csapat kiválasztása volt, akik a budapesti döntőben mérhetik össze tudásukat és állóképességüket. A tavalyi év három legjobb csapata automatikusan meghívást kap a végső megmérettetésre. Április 21-23. között pontosan 24 óra áll majd a csapatok rendelkezésére, hogy a kiadott feladatokat megoldják. A verseny legjobbjai több mint 5000 euró összdíjazásban részesülnek.Szólj hozzá!

További Laptop

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tesztek

Gyakori témák