Connect with us

technokrata

iPod-dal ˝doppingolnak˝ a sportolók

Laptop

iPod-dal ˝doppingolnak˝ a sportolók

Az Apple nagyon jól járt a Torinoi Olimpiával, hiszen rengeteg ingyen reklámhoz jutott azzal, hogy a snowboardosok szinte ˝nagykövetei˝ az iPodnak.


Nem újdonság az, hogy versenyzők zenehallgatás közben készülnek fel lelkileg a megmérettetésekre. Annak idején a Walkmannek is a sport volt az egyik legnépszerűbb felhasználási területe; a Discmanekkel azonban már méretük miatt nem volt ilyen egyszerű a mozgás, sőt a téli sportoknál az elemek mondták fel gyakran a szolgálatot. Mindezeken a problémákon régen túlléptek a 2001-ben hódítóútjukra induló Apple iPodok.

A Baltimore Sun honlapja szerint a meztelen FHM-es fotóiról elhíresült amerikai snowboard olimpikon Gretchen Bleilert, a Green Day: Holiday című száma repítette a dobogó második fokára. A szőkeség nemcsak bemelegítéskor, vagy gyakorlás közben, hanem a verseny alatt is hallgatott zenét a félcsőben.

A snowboardosok általában verseny alatt is iPoddal, vagy más MP3 lejátszóval lendülnek formába, míg a síelők, gyorskorcsolyázók inkább gyakorlás, felkészülés vagy relaxáció közben hallgatnak zenét. Az amerikai snowboard válogatott egyenruhája ˝be is van kábelezve˝, külön kis zsebet alakítottak ki az iPod számára, a fülhallgató a kapucniban, a távirányító a bal ujján található.

Megoszlanak a vélemények arról, hogy milyen sportoknál veszélyes és hol hasznos az edzés és a verseny alatti zenehallgatás. Mike Jones, a Baltimore Sí Klub elnöke szerint a lesiklóknak kifejezetten veszélyes lehet, ha zenét hallgatnak, mert erős koncentrációt igényel felhős időben az ugratók utáni landolásnál megállapítani, hogy hol van a hó és a levegő határa. A síelők gyakran több mint száz kilométer per órával száguldanak, így többek között biztonsági okokkal is magyarázható, hogy az amerikai sí válogatott egyenruhái nem iPod kompatibilisek.

Annak ellenére, hogy a szikrázó kék ég alatt a hóban száguldó olimpikonok az Apple vezető zenelejátszójának a legjobb reklámot jelentik, a cég nem szponzora a csapatnak. Az mindenesetre biztos, hogy az Apple nagyon jól járt a Torinoi Olimpiával, hiszen rengeteg ingyen reklámhoz jutott azzal, hogy a snowboardosok szinte ˝nagykövetei˝ az iPodnak. Hannah Teter, az olimpiai bajnok például azt nyilatkozta, hogy decemberben a kvalifikációs versenyeken a ˝Higher˝ című szám repítette egyre magasabbra, az olimpiai arany megszerzése közben viszont kedvese zenekarának ˝Communicate˝ című dalát hallgatta. Eli Liebman, a punk-os reggae zenét játszó Strive Root zenésze kicsit aggódott is, mert a fent említett szomorkás, sírós dal az elveszett szerelemről szól – olvasható a Baltimore Sun honlapján.Szólj hozzá!

További Laptop

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tesztek

Gyakori témák