Connect with us

technokrata

Cserélhető Leica objektív Panasonic fényképezőkhöz

Laptop

Cserélhető Leica objektív Panasonic fényképezőkhöz

A Leica és a Panasonic lerántották a leplet a négyharmados szabvány alapján kifejlesztett legújabb cserélhető objektívről.

A 14-50 mm fókusztávolsággal (35 mm-es filmes ekv.: 28-100 mm) rendelkező LEICA D VARIO-ELMARIT 14-50 mm/F2,8-3,5 ASPH az első, kifejezetten digitális SLR fényképezőgépekhez kifejlesztett cserélhető objektív. A ˝D˝ azt jelenti, hogy kimondottan az új digitális rendszer számára lett tervezve.


A Panasonic és a Leica egyaránt bízik abban, hogy együttműködésük sikeres lesz, és a vásárlók is örömmel fogadják annak eredményeit. A LEICA D VARIO-ELMARIT objektív 16 lencsét tartalmaz – ideértve két aszférikus lencsét is -, 12 csoportba rendezve. Ennek köszönhetően az objektív nagy felbontással és kiváló képélességgel rendelkezik, így a legfinomabb részleteket és árnyalatokat is ˝láttatni˝ engedik. Csökkenti továbbá a torzítást, és a képszéleken jelentkező vignettálás jelenségét. A lehető legjobb optikai teljesítmény elérése érdekében egy nagy átmérőjű, különleges bevonattal ellátott aszférikus lencse is beépítésre került. A LEICA D VARIO-ELMARIT objektívvel a felhasználók megtapasztalhatják a Leica optikai technológiájának egyedi teljesítményét a digitális fotózás világában is.

A Panasonic LUMIX fényképezőgépekben használt LEICA D VARIO-ELMARIT 14-50 mm/F2,8-3,5 ASPH objektív MEGA O.I.S-sel (Optical Image Stabilizer – optikai képstabilizátor) van felszerelve. Ez a teljes egészében a Panasonic által kifejlesztett, fejlett optikai képstabilizátor rendszer a kézremegés bekövetkezésének szempontjából kritikus helyzetekben is lehetővé teszi tiszta, éles fotók készítését – akár állvány nélkül is. Az átlagosan 3-4 értékkel hosszabb záridő alkalmazásának lehetősége nagyobb fényképezési rugalmasságot biztosít a felhasználóknak. A MEGA O.I.S. rendszerrel való hatékony elektronikus kommunikáció, vezérlés érdekében az objektív O.I.S. lencsetagjához Venus Engine áramköri kialakítás kapcsolódik. Ez a két fontos tulajdonság – a ˝Full Live View˝ funkcióval együtt – a DMC-L1-et (szintén most kerül bevezetésre) olyan digitális SLR fényképezőgéppé teszi, amely teljesen újfajta fotózási élményt biztosít.

A kezelés megkönnyítése érdekében az L1-es fényképezőgépre – a fókusz- és a zoomgyűrű mellett – egy rekeszállító gyűrű is beszerelésre került, ami biztosítja a rekeszértékek gyors, intuitív állítását. Az L1 másik különleges tulajdonsága a fényképezőgép vázára épített tárcsa, mellyel a zársebesség szabályozható. Ezeknek és egy sor más egyéb hasznos tulajdonságnak köszönhetően az L1 sokkal kényelmesebb és kellemesebb fotózási élményt nyújt, mint a hagyományos digitális SLR fényképezőgépek.

A LEICA D VARIO-ELMARIT 14-50mm/F2,8-3,5 ASPH nem egyszerűen egy SLR digitális fényképezőgépekre szerelhető szabványos cserélhető objektív, hanem olyan különleges darab, ami MEGA O.I.S-sel és rekeszállító gyűrűvel is rendelkezik.Szólj hozzá!

További Laptop

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tesztek

Gyakori témák